IZVLAČENJE NOVCA

SUĐENJE ZA FIMI-MEDIJU Svjedok: 'Član Uprave Ine rekao mi je da iza svega stoji Barišić'

Svjedočio je nekadašnji direktor korporativnih komunikacija u Ini Tomislav Štengl
Zagreb, 031012.Zupanijski sud, Zrinjevac.Nastavak sudjenja bivsem premijeru Ivi Sanaderu u slucaju Fimi-Media. Svjedok na sudjenju bio je Tomslav Stengl.Na fotografiji: Tomislav Stengl.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - U nastavku suđenja za aferu Fimi-Medija danas je na Županijskom sudu svjedočio nekadašnji direktor korporativnih komunikacija u Ini Tomislav Štengl.

- Osobno sam sudjelovao u suradnji Ine i Fimi-Medije jer sam imao nalog da to napravim. U ljeto 2006. godine član Uprave Ine Josip Petrović naložio mi je da moram primiti Nevenku Jurak i ostvariti suradnju s Fimi-Medijom. Do tada mi Fimi-Media nije bila poznata, a u razgovoru s vlasnicom Nevenkom Jurak shvatio sam da ta tvrtka nema kapacitete za poslove marketinga koje je nudila, već da bi to odradila preko svojih parnera. Gospodin Petrović je vršio na mene pritisak da to moram napraviti, a ja sam mu pokušavao objasniti da ne mogu s obzirom na interna pravila Ine koja mi nisu dopuštala sklapanje ugovora takvih vrijednosti. On mi je naložio da započnem razgovor o mogućoj suradnji. Moram reći Ina nije tada imala potrebu za takvim uslugama jer je već imala sklopljene marketinške i PR ugovore s eminentnim agencijama, a imala je vlastite službe.

- U Petrovićevom nalogu napravio sam prijedlog o promotivnim aktivnostima koje bi Fimi-Medija mogla raditi prilikom otvaranja benzinskih postaja. Ja sam taj prijedlog proslijedio, a odluku je dao Inin Odbor za nadmetanje - izjavio je Štengl, dodajući kako se u ovom slučaju nije poštivala propisana procedura u Ini.

Ponovno je istaknuo da je on dobio izravni nalog od člana uprave Josipa Petrovića da mora napraviti spomenuti prijedlog. Rekao je kako mu je izravni nadređeni bio tadašnji predsjednik Tomislav Dragičević, koji je naglasio da je Petrović u to vrijeme slovio kao siva eminencija Ine i osoba koju se moralo slušati.

Naveo je da je Dragičevića upoznao s Petrovićevim nalogom, te da mu je Dragićević nakon što je održao sastanak s Nevenkom Jurak rekao neka na tome i ostane dok mu je u kasnijoj fazi suradnje rekao da je i on primio poziv od Mladena Barišića.

Svjedok Štengl kazao je da se Josip Petrović većinom pozivao na svoj autoritet, ali da mu je jednom prilikom rekao zna li on tko stoji iza svega toga spomenuvši pritom Mladen Barišića. Rekao je da se ne sjeća je li se 2007. nastavila suradnja s Fimi-Medijom jer je otišao na drugu poziciju, ali je potvrdio da je u istrazi rekao da je Nevenka Jurak 2007. godine htjela proširiti suradnju s Inom ponudivši uređivanje štandova na sajmovima po enormno visokim cijenama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:13