SLUČAJ INA-MOL

Suđenje Sanaderu: Utvrđivalo se je li Olgica Spevec Sanaderu poslala dopis o pokretanju postupka AZTN-a

Sanaderov branitelj Čedo Prodanović stavio je prigovor na istinistost iskaza svjedoka, navodeći da se radi o "fantomskom načinu dostave" bez potvrde i bez urudžbiranja.
Zagreb, 180612.Zupanijski sud na Zrinjevcu.Nastavak sudjenja bivsem hrvatskom premjeru Ivi Sanader u slucaju Ina-Mol. Svjedoci na sudjenju bili su Patrlj Vesna i Zlatko Horvat. Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - U današnjem nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu za slučaj Ina - MOL svjedočili su Vesna Patrlj koja je bila članica Vijeća za Zaštitu tržišnog natjecanja i referent-dostavljač iz AZTN koji se zove Zlatko Horvat.

Suđenje Sanaderu: Tužiteljstvo ruši iskaze direktora MOL-a

Svrha njihovog pozivanja jest utvrđivanje je li predsjednica Vijeća Olgica Spevec 21. travnja 2009. poslala tadašnjem premijeru Ivi Sanaderu i potpredsjedniku vlade Damiru Polančecu dopis kojim ih obavještava da će Vijeće pokrenuti postupak ocjene dopuštenosti koncentracije INA-Mol.

Obrana, naime, tvrdi da taj dopis Sanader nikad nije dobio, a imali su i svjedokinju koja je rekla da su taj dopis tek 6 mjeseci kasnije pokušali naknadno urudžbirati.

Mađarski tužitelji: Postoje elementi kaznenog djela, ali ne od ljudi koji zastupaju MOL

Vesna Patrlj danas je rekla da je taj dopis poslan na spomenute adrese putem vozača koji joj je narednog dana i potvrdio da je izvršio dostavu.

Zlatko Horvat također je naveo da je taj dopis bez povratnice dostavio na recepciju Vlade te ga predao u Ministarstvu gospodarstva.

Sanaderov branitelj Čedo Prodanović stavio je prigovor na istinitost iskaza svjedoka, navodeći da se radi o "fantomskom načinu dostave" bez potvrde i bez urudžbiranja.

Suđenje se nastavlja 28. lipnja ispitivanjem Josipa Friščića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:25