ŽALBA ĆE USLIJEDITI

SUDAC ISTRAGE ODBIO ZAHTJEV DRŽAVNOG ODVJETNIKA U SLUČAJU JADRANSKE BANKE Šinko, Trlaja, Goreta i Žnidarit branit će se sa slobode!

Marija Trlaja, Ivo Šinko i Mirko Goreta
 / HANZA MEDIA

U daljnjoj istrazi koju je pokrenulo šibensko Županijsko državno odvjetništvo zbog kaznenog djela gospodarskog kriminala u Jadranskoj banci, osumnjičeni bivši čelnici ove šibenske bankarske kuće, predsjednik Uprave Ivo Šinko (70), njegova zamjenica Marija Trlaja (57), član Uprave Mirko Goreta, te poduzetnik iz Čakovca Nikola Žnidarić, branit će se sa slobode.

Naime, sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku nije prihvatio zahtjev zamjenika županijskog državnog odvjetnika da se ovoj četvorki osumnjičenih odredi jednomjesečni istražni zahtjev zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Na ovu odluku istražnog suca, ŽDO će uložiti žalbu.

Za podsjetnik je da se Šinko, Trlaja i Goreta sumnjiči da su počinili kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju na način da su tvrtki Nikole Žnidarića nezakonito odobrili kredite u iznosu od 35 milijuna kuna, čime je Jadranska banka oštećena za 42,5 milijuna kuna. Podzetnik Žnidarić se suzmnjiči da je poticao ovu trojku na kazneno djelo koje im se stavlja na teret.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:35