SLUČAJ PERKOVIĆ-MUSTAČ

Sud zatrpali novi dokazi, određeno još 20 ročišta

Posljednje ročište bit će 30. srpnja 2015. godine, a ne kako se planiralo 28. travnja
Defendants Zdravko Mustac (C) and Zdravko Mustac (4th R), former members of the Yugoslav secret service, arrive for their trial in a Munich courtroom October 17, 2014. Mustac and Perkovic are suspected of being involved in the murder of a Croatian emigrant in Germany. Yugoslav dissident Stjepan Djurekovic was murdered in 1983 near Munich, at a time when Perkovic was in the Yugoslav secret service in Germany. He was extradited to Germany at the beginning of this year on suspicion of masterminding the murder. AFP PHOTO / POOL / MICHAELA REHLE
 MICHAELA REHLE/AFP

Sudsko vijeće Višeg pokrajinskog suda u Münchenu odredilo je u četvrtak dodatnih 20 ročišta u procesu koji se pred tim sudom vodi protiv Zdravka Mustača i Josipa Perkovića.

Pripadnike jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi sumnjiči se za počinjeno djelo suučesništva u ubojstvu emigranta Stjepana Đurekovića 1983. u Wolfratshausenu.

Posljednje ročište po novom rasporedu trebalo bi biti održano 30. srpnja 2015., a ne 28. travnja. “Sudsko vijeće je zaključilo da do sada planirani termini za ročišta neće biti dostatni za obradu materijala”, rekla je glasnogovornica suda Barbara Stockinger.

Šef sudskog vijeća Manfred Dauster već je nekoliko puta dao nagovijestiti kako planirana ročišta neće biti dostatna za obradu materijala, ali i zbog činjenice da se optuženi brane šutnjom, što, kako je rekao Dauster, ne ubrzava suđenje.

Tijekom suđenja sudu i sudionicima u procesu dostavljeni su novi dokazni materijali, što je pridonijelo tomu da dosad planirana ročišta ne bi bila dostatna za obradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:44