NAVODNO IMUĆNA

Stravični prizori u Dubrovniku: Požar otkrio staricu koja spava u smeću i mačjem izmetu. Vatrogascima pozlilo

Prilikom intervencije zbog požara, vatrogasci su gotovo povraćali od smrada koji se širio iz stana
 dubrovnikpress.hr

DUBROVNIK - Tijekom prošlotjednog požara u Stayevoj ulici u Karmenu, vatrogasci koji su ušli u stan kako bi spasili staricu bili su suočeni sa nesvakidašnjim prizorom – stan je bio prekriven naslagama smeća i mačjih fekalija od kojih im se okretao želudac, piše dubrovnikpress.hr.

Navodno imućna, starica je godinama živjela bez struje i vode, okružena mnoštvom mačaka. Stan čini se nije ni spremala ni održavala, te je redovito spavala na podu, jer u stanu nije bilo niti jednog kreveta.

Susjed Mujica Zijadić, gradski vijećnik, upozoravao je godinama da u stanu punom mačaka iz kojeg se šire neizdrživi smradovi živi starica koju su institucije potpuno zanemarile, no nitko se nije osjetio ni prozvanim niti odgovornim riješiti taj problem do sada.

Predstavnici Grada Dubrovnika brane se da su im ruke vezane činjenicom da se radi o privatnom posjedu, te da su učinili sve što je u njihovoj moći – besplatno očistili i dezinficirali stan – dok dalja akcija leži na Centru za socijalnu skrb. S druge strane, djelatnici Centra brane se kako su i oni nemoćni u ovom slučaju. U međuvremenu, ista starica navodno posjeduje i drugi stan, na Montovjerni, također pun mačaka, oko kojega isto nitko ništa ne čini.

dubrovnikpress.hr

dubrovnikpress.hr

dubrovnikpress.hr

dubrovnikpress.hr

dubrovnikpress.hr

dubrovnikpress.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:33