POMOZITE MIRKU!

STRAVA KOD VINKOVACA Ozlijeđeni pas danima gladan i promrzao ležao u kanalu u strašnim bolovima

Ležao je tako danima, nesposoban se pomaknuti. Gladan, promrzao, trpeći nevjerojatne bolove, u stanju šoka. Spašen je doslovno u zadnji čas. Još nekoliko sati ne bi izdržao, a volonteri kažu kako je pravo čudo da je uspio preživjeti sve što je do sada iza njega.

Mirko je pronađen u kanalu pokraj Vinkovaca. Pretpostavlja se da ga je udario automobil, čiji se vozač nije zaustavio da provjeri kako mu je. Udarac ga je odbacio u kanal, u kojeg se njegovo malo, ozlijeđeno tijelo bespomoćno skotrljalo. Zadnjim atomima snage, ovaj jednogodišnji pas uspio se tek napola izvući van. Njuškica mu je bila izvan vode, kao i prednje šape, no ostatak tijela nije uspio izvući na suho.

Ležao je tako danima, nesposoban se pomaknuti. Gladan, promrzao, trpeći nevjerojatne bolove, u stanju šoka. Spašen je doslovno u zadnji čas. Još nekoliko sati ne bi izdržao, a volonteri kažu kako je pravo čudo da je uspio preživjeti sve što je do sada iza njega.

U nedjelju ga je jedna vozačica primjetila u kanalu i za njega javila Udruzi za zaštitu životinja Rocco iz Vinkovaca. Volonteri su očajnički pokušavali pronaći nekoga tko može otići po Mirka, no tek su jučer to uspjeli. Ono što se sigurno zna jest da je pas proveo dva dana čekajući pomoć, iako je to možda trajalo i duže.

Ne zna se kada je ozijeđen, je li to bilo neki dan prije nedjelje, no sigurno je da su ga barem dva dana gledali svi vozači koji su prolazili cestom. Nitko od njih nije reagirao - osim žene koja je udruzi dojavila za psa, nitko drugi nije učinio ništa. Nije nazvao, zaustavio se, odnio psa veterinaru. Ništa.

- Mirko je sad smješten u stacionar u Osijeku, a hitno mu tražimo prijevoz u Zagreb, gdje bi ga trebali pogledati stručnjaci s Veterinarskog fakulteta. Šanse da će ikada prohodati su manje od 20 posto. No, sad ga svaki dodir boli i vjerojatno će biti potrebna operacija kralježnice, kako bi se šteta makar malo popravila i kako bi mogao koristiti kolica. Očajnički tražimo prijevoz, jer je za Mirka svaka sekunda važna. Riječ je o živcima, a znamo koliko su oni osjetljivi. Nećemo ga eutanazirati, to ne dolazi u obzir, zato i želimo da ode u Zagreb, da liječnici vide što se može učiniti - kaže Tatjana Gluić, volonterka udruge Rocco.

Pred malim borcem je operacija, a potom privikavanje na život s kolicima. Tek onda tražit će novi dom. No, pitanje je hoće li ga ikada pronaći: psi s invaliditetom najslabije se udomljavaju, pa postoji velika mogućnost da Mirko nikada neće postati nečiji voljeni ljubimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 14:06