RADNIČKI BUNT

Štrajk glađu u Željezari Split: Tri zaposlenika završila u bolnici

 Ante Čizmić / CROPIX

KAŠTELA - Nakon šest dana provedenih u štrajku glađu dvojica zaposlenika Željezare Split su zbog ugroženja zdravlja odvedena u splitski KBC Firule, a jedan od njih na licu mjesta dobio je injekcije zbog iznimno visokog tlaka.

To nam je potvrdio sindikalist Mladen Bekavac, dodavši kako se svih ostalih devet štrajkaša glađu nalaze u iznimno teškom stanju i kod njih se osjeća malaksalost i izražena nervoza.

Isto tako, istaknuo je kako povratnih informacija iz Zagreba, odnosno Ministarstva gospodarstva, o trenutnom stanju tvrtke, još nema i potvrdio je kako se očekuje povratak premijerke Kosor od koje će tražiti da im odgovori na pitanje tko im je i zašto lagao posljednjih godinu dana kad su se obećavala rješenja za posrnulu Željezaru.

Tijekom današnjeg dana štrajkašima glađu za pomoć se obratio i župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, a kako doznajemo, jučer ih je tijekom posjeta Splitu htio posjetiti i ministar zdravstva Darko Milinović, međutim, od posjeta je ipak odustao jer im nije mogao ponuditi rješenje koje oni traže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:43