LJUBIMCI NA NIŠANU

Strah i tuga: Tajni ubojica sa sačmaricom smaknuo dva psa

Ubijena je trogodišnja kujica Oga (chow-chow) i mješanka Boni koja je čekala udomljenje

KUTJEVO/BEKTEŽ - Danica Đimoti (55) nijemo je gledala u grabu pokraj šumskog puta u kojoj su pokrivena injem ležala trupla njezina dva psa: trogodišnje kujice Oga (chow-chow) i mješanke Boni koja je čekala na udomljenje.

- Nisam mogla vjerovati da je netko u stanju takvo nešto učiniti nedužnim životinjama. Oga je bila prostrijeljena kroz oko, a sačmarica je kujici Boni raznijela donji dio tijela - kaže Danica, još uvijek pod snažnim dojmom nečijeg divljaštva.

Nisu se obazirali

A prvo ovogodišnje jutro nije nagovještavalo ništa zla. Krenula je Danica s četiri psića u šetnju, putem što iz njezina doma u Bektežu vodi k obližnjoj šumi. Psi su trčkarali, skidajući obilno inje s grančica, igrajući se i naganjajući brdskim proplankom k potoku i ribnjaku. Odjednom se čula silna pucnjava i Danica se odlučila vratiti kući, no pucnjava je preplašila dvije kujice koje su pojurile prema šumi ne obazirući se na Daničino dozivanje.

Dignuli rampe

- Dobro, vratit će se, nije im prvi put - mislila je. Vratila se kući s preostala dva psa, a tek negdje oko podneva od susjeda je doznala kako je vidio njihova trupla u šumskoj grabi.

- Krenula sam, ali od uzbuđenja nisam ih odmah pronašla. Tek poslije sam ih vidjela gdje mrtve leže, ali do njih nisam mogla doći jer su rampe na šumskom putu bile spuštene. Dignute su nakon dva dana, kada sam uspjela stupiti u kontakt s ljudima iz Šumarije pa sam automobilom mogla kući prenijeti njihova trupla - priča Danica, milujući preostalog mužjaka Alfa i Ota kojeg je ubijena Oga okotila prije godinu dana. Odmah je obavijestila i policiju, a policajci su je, kako kaže, ubrzo posjetili, korektno saslušali i sastavili zapisnik.

Obavljeni razgovori

- Obavljeni su razgovori s vlasnicom i susjedom koji je vidio trupla, te s lovcima koji su rekli da taj dan nisu ispalili ni jednog metka. Poduzimamo radnje kako bismo pronašli počinitelja - rekao je Tomislav Kokić, policijski službenik za odnose s javnošću.

Lovci: Toga dana nismo bili u lovu

Lovci dvaju lovišta koja se tu naslanjaju jedno na drugo kažu kako toga dana nisu organizirali nikakav lov pa se zasad sve svodi na sumnju kako je psiće pobio neki krivolovac. No, bez obzira tko to bio, sigurno je da se radi o osobi poremećene psihe kojoj oružje očito služi samo za iživljavanje i umanjivanje osobnih frustracija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:38