SREĐIVANJE FINANCIJA

'ŠTO JE KARAMARKO UČINIO DA IMAMO 180 MILIJARDI KUNA DUGA?' Pita Linić

 Davor Žunić / CROPIX

'Država ima svoje obaveze, mirovine, plaće državnim službenicima, zdravstvo, obrazovanje i da se ne može živjeti neprekidno trošeći daleko više nego što se ostvaruje od poreza', rekao je ministar Linić gostujući na RTL-u. Linić je kazao da je stav ove Vlade da nema daljnjih zaduženja i da se ono što se troši mora osigurati prihodima.

Kazao je kako neki jednostavno ne mogu shvatiti da se ne može živjeti neprekidno trošeći daleko više nego što se ostvaruje od poreza.

"Oni su neozbiljni ljudi. Država ima svoje obaveze, mirovine, plaće državnim službenicima, zdravstvo, obrazovanje... Neki jednostavno ne mogu shvatiti da se ne može živjeti neprekidno trošeći daleko više nego što se ostvaruje od poreza. Oni su krivi i što smo se zadužili 180 milijardi kuna. Ova Vlada jasno kaže: nema daljnjih zaduženja. Moramo ono što trošimo moramo osigurati prihodima. A s obzirom da ne možemo dizati porez, moramo osigurati privatizacijskim potezima i trošarinama", izjavio je Linić.

"A što je on to učinio da imamo 180 milijardi kuna duga. Što je učinio da državne financije budu i odgovorne. Što je učinio da građani Hrvatske imaju uređenu državu. Mislim da smo daleko odgovorniji nego njegove izjave", komentar je Linića na Karamarkove kritike.

Na pitanje vjeruje li da će se banke držati dogovora vezanog uz zakon o potrošačkim kreditima, Linić je odgovorio da rezultat zakona koji je Vlada utvrdila kao prijedlog Sabora istodobno i rezultat dogovora s bankama. Po njemu otpora tu neće biti a odnos banaka i građana će biti kvalitetniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:19