OTKRIVAMO

Što će nakon smjene u Saboru? Tri scenarija za budućnost bivše premijerke

Najgora opcija za Kosor je da ostane i dalje u stranci kao saborska zastupnica koja će nesumnjivo izazivati podsmijeh kolega.
Zagreb, 130612.Markov trg.Sabor.Izjava za medije bivse premijerke Jadranke Kosor povodom najnovijih zbivanja u HDZ-u.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Bivša predsjednica stranke i hrvatska premijerka Jadranka Kosor od srijede je i službeno marginalizirana u HDZ-u. Iz visokih izvora u HDZ-u saznajemo tri moguće opcije njezine političke budućnosti.

Raskol u HDZ-u! Karamarko: 'Jedino što Jadranka Kosor zna reći je: Ja, ja, ja'

Prva je da predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt aktivira svoj mandat koji joj za sada čuva HDZ-ova zastupnica iz Siska Ivanka Roksandić.

Tada bi DC postao parlamentarna stranka, a Škare Ožbolt rado bi surađivala s Kosor. Ako uspiju pronaći još jednog zastupnika ili zastupnicu koji bi im se pridružili, mogli bi osnovati svoj saborski klub.

A da bi se to dogodilo, Kosor mora napustiti HDZ.

Kosor nakon smjene na rubu suza: 'Karamarko me ponizio i uvrijedio! Obezvrijedio je moj rad. Ja sam prestara za dude varalice''

Druga ponuda za časni uzmak i odlazak u diplomaciju.

Treća, najgora opcija za Kosor je da ostane i dalje u stranci kao saborska zastupnica koja će nesumnjivo izazivati podsmijeh kolega.

- Postoje opcije, stalno razgovaram s ljudima, ali za sada ništa još ne mogu komentirati. Moja primarna zadaća bit će i dalje rad u Saboru - kazala je Kosor za Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:55