NA SKUPU ANTIFAŠISTA

STJEPAN MESIĆ O LEX PERKOVIĆ 'Treba primjenjivati hrvatske, a ne europske zakone'

Zagreb, 240813.Bundek.Na Bundeku su se odrzali 6. susreti Lige antifasista jugoistocne europe Dani balkanske ljubavi.Osnovni smisao manifestacije je zblizavanje naroda i kultura u regiji kroz druzenje , pjesmu i folklor na univerzalnim vrijednostima antifasisticke borbe naroda Europe.Ovai sesti po redu susreti posveceni su 68. obljetnici pobjede nad silama fasizma, 70. obljetnici od 2 zasjedanja AVNOJ-a te ulasku Hrvatske u EU.Na fotografiji: Stipe Mesic se fotografira s Ruskim folklorasicama iz medjimurja.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas kako treba primjenjivati hrvatske zakone, komentirajući tako sukob vlade i Europske komisije oko primjene europskog uhidbenog naloga tzv. Lex Perković.

"Ako se držimo zakona onda se treba držati zakona i ja sam za to da se prema svima primjeni zakon jednako, ali isto tako, ako je nastupila zastara, bez obzira za koga, da se primjeni i taj zakon", rekao je Mesić novinarima na skupu antifašista na Bundeku dodavši kako treba primjenjivati zakone ove zemlje.

Hrvatska je donijela zakon kojim se primjena europskog uhidbenog naloga ograničava na razdoblje od 2002. dok je europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding zatražila da se to ograničenje ukine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:32