VREMENSKA PROGNOZA

STIŽE TEMPERATURNI ŠOK Za vikend snijeg i kiša, a od četvrtka temperature i do 9°C!

U subotu i nedjelju u kontinentalnoj Hrvatskoj padat će snijeg dok će se temperature kretati do -2 do maksimalno 2 Celzijeva stupnja.
 Danijel Soldo / CROPIX

Danas je u cijeloj Hrvatskoj umjereno do pretežno oblačno. Kiša još povremeno pada na sjevernom Jadranu te ponajprije u zapadnim krajevima. Najviše sunčana vremena bilo je u Slavoniji i Baranji. Na istoku i u gorju puše povremeno umjeren do jak jugoistočnjak, a na Jadranu jako i olujno jugo. Najviša temperatura uglavnom između 0 i 5, u Gorskom kotaru ponegdje i malo niža, u Lici, na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije između 10 i 15 °C.

Foto: DHMZ

Pred nama je tipičan zimski vikend. U subotu i nedjelju u kontinentalnoj Hrvatskoj padat će snijeg dok će se temperature kretati od -2 do maksimalno 2 Celzijeva stupnja. Slično vrijeme nastavit će se i u ponedjeljak. U utorak i srijedu temperature će se i dalje kretati oko nule, ali neće padati snijeg. No, oko četvrtka ponovno stiže zatopljenje pa bi tako temperature mogle porasti i do 9 Celzijevih stupnjeva.

Foto: DHMZ

Na Jadranu će se temeprature kretati od 10 do maksimalno 15 Celzijevih stupnjeva. Većinu tjedna padat će kiša, a od četvrtak se očekuje početak sunčanog razdoblja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:26