ŠIRE POSLOVANJE

STIŽE NOĆNA MORA ZG TAKSISTA Uber definitivno dolazi u našu metropolu, otvorili su natječaje za radna mjesta

Tvrtka Uber je na svojoj službenoj stranici raspisala natječaj za posao u Zagrebu, što je još jedan dokaz da uskoro dolazi u Hrvatsku.

Traže generalnog menadžera i menadžera operacija i logistike.

Od generalnog menadžera se zahtijeva da se fokusira na doseg do novih korisnika, ali i da se bavi operativom te da održava kvalitetu Uberovih usluga. Ta osoba nudi podršku vozačima i drugim partnerima, bavi se lokalnim marketingom, upravlja kvalitetom usluga, društvenim mrežama, odnosima s javnošću. Također, mora biti analitičan i kreativan, imati više od sedam godina iskustva u konzaltingu, investicijskom bankarenju, marketingu i operativnom menadžmentu.

Zauzvrat dobiva mogućnost da utječe na strateški smjer tvrtke i način transporta uopće, a tu je i plaća o kojoj se može pregovarati ovisno o iskustvu kandidata.

Uloga menadžera operacija i logistike će biti povećanje rasta kroz optimizaciju rastućeg broja partnera i vozača. Radit će na poboljšanju korisničkog iskustva i na smanjenju troškova. Osoba koja dobije ovo radno mjesto radit će s inženjerima u San Francisku kako bi pratila ponašanje vozača i osiguravala njihovu učinkovitost. Zadužena je i za treniranje vozača, pravljenje rasporeda, pregovore s partnerima te širenje poslovanja. Poželjno je da kandidat ima dvije do pet godina iskustva u operativnim i/ili analitičkim poslovima, diplomu iz inženjerstva/ekonomije/financija te da zna dobro ruski jezik.

Raspisan je i natječaj za generalnog menadžera u Beogradu.

Uber daje uslugu javnog prijevoza sličnoj taksiju, no Uber se koristi preko aplikacije koja čim je korisnik aktivira locira njegov položaj te zahtjev za vožnju prosljeđuje najbližem registriranom vozaču. Po dolasku na odredište s korisnikova se računa u banci naplaćuje vožnja.

Uber vozači nemaju taksimetar niti licencu, a za vozača se može prijaviti svatko s vozačkom dozvolom i vozilom.

Ova je kompanija do sada izazvala brojne kontroverze i nazivaju je 'noćnom morom tradicionalnih taksista'. Od svog osnutka 2009. do danas povećala je svoju vrijednost na 40 milijardi dolara, a prisutna je na čak 55 tržišta, no na nekima je ovakva usluga zabranjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:27