NEPOVOLJNA PROGNOZA

STIŽE JAČE NAOBLAČENJE Sa zapada će se proširiti na cijelu državu, kiša će pljuštati

 Srećko Niketić / CROPIX

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u nedjelju će u većem dijelu zemlje biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i iznadprosječno toplo. Povremeno malo kiše očekuje se u Gorskom kotaru i Lici te na sjevernom Jadranu, najčešće na širem riječkom području, dok će najviše sunčana vremena biti u Slavoniji i Baranji te Dalmaciji.

Vjetar slab do umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadni, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 10 i 15, na Jadranu od 14 do 19 °C.

U ponedjeljak će se naoblačenje od najzapadnijih krajeva proširiti na cijelu Hrvatsku. Malo kiše očekuje se mjestimice na Jadranu i u području uz njega. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu umjereno do jako jugo. Malo svježije

U utorak i veći dio srijede pretežno oblačno povremeno s kišom, na Jadranu ponegdje obilnijom, a u gorju će potkraj utorka kiša prijeći u snijeg. U srijedu sredinom dana će sa zapada započeti razvedravanje.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u utorak će okrenuti na sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, u utorak poslijepodne će okretati na jugozapadnjak, zatim na sjevernom dijelu na buru. Postupno hladnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:30