NAČELNIK PRIMOŠTENA

STIPE PETRINA 'Ova situacija očito paše HDZ-u. Tek na intervenciju Petrova Podolnjak je povukao svoju kandidaturu za šefa Sabora'

 Dragan Matić / CROPIX

Novopečeni saborski zastupnik Stipe Petrina gostovao je u emisiji Pressing N1 televizije i bez dlake na jeziku progovorio o svom istupanju iz Mosta, sukobu s Božom Petrovim i Ivanom Kovačićem, hrvatskom postizbornom cirkusu... Ipak, prva tema je bila prva konstituirajuća sjednica Sabora i propali pokušaj da mostovac Robert Podolnjak postane predsjednik Sabora.

- Trebalo se provesti glasovanje bez obzira je li HDZ podržao Podolnjaka. Meni je besmisleno da jedna politička snaga traži da budu svi jedinstveni oko nečega. Mislim da je bilo glasovanje da bi Podolnjak bio bar privremeni predsjednik. Ovako građani s pravom negoduju i svrstavaju sve političare u isti koš. Čudi me reakcija HDZ-a. Rekli su ako se ne usuglasimo oko predsjednika da će predložiti svog, ali nisu ga predložili. Ova situacija očito paše HDZ-u. Tek na intervenciju Bože Petrova Podolnjak je povukao svoju kandidaturu - rekao je Petrina optuživši Petrova da je on apsolutni krivac što Hrvatska danas nije dobila predsjednika Sabora.

Gradonačelnik Metkovića i načelnik Primoštena zaratili su nakon konzultacija na Pantovčaku, kada je Petrov ostao nasamo na sastanku s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

- Petrov se nakon tog razgovora vratio kao posve drugi čovjek. On u jednom trenutku meni želi nešto reći, ali očito nema snage da dovrši što hoće reći. Rekao sam ako ćete vi gospodo ići s HDZ-om nemam ništa protiv, ali ja neću. Dajem ovoj osobi svoj mandat, ali nemojte nas zavlačiti. Ja sam već tada rekao što bi se trebalo napraviti, ali nije se ništa napravilo. Trebate pitati predsjednicu i Petrova što su pričali. Činjenica je da je Petrov nakon toga bio sasvim druga osoba. On je drugi dan bio na sastanku s nama samo do ručka. Ja nakon toga nisam vidio takav odnos, pogotovo prema te dvije gospođe iz Hridi. Ja bih se jako zapitao želim li ostati u Mostu i da sam zagriženi fanatik Mosta. Petrov nije prednjačio nego neki drugi. Ultimativno se tražilo da potpišemo da smo zastupnici Mosta. Gospođe su imale problem jer su u Hridi iako bi ostali u Mostu. Počeli su napadi, grubi napadi i jedno neugodno maltretiranje. Ja sam se solidarizirao s njima. Nas troje nije potpisalo i onda je Petrov rekao da nas troje nemamo pravo glasa. Pa smo otišli iako ne znam na temelju čega nemamo pravo glasa. Nas se tražilo da potpišemo taj papir i prije nego što je delegacija išla kod predsjednice. Onda smo išli na glasanje jer nismo glasali i prijedlog Petrova je pao. Mi ne trebamo unutar Mosta biti jedinstveni o načinu ostvarenja ciljeva, ali moramo biti jedinstveni o tome koje ciljeve želimo ostvariti. Ono pismo gospodina Kovačića je bio raskol.

Voditelj je upitao Petrinu da pokuša nabrojati tko je u Mostu sve za HDZ, a tko za SDP.

- Ja mislim da je pola pola, ne bih o imenima. Petrov je rekao da ne želi tajno glasanje. Gospodine Petrov, tko ste vi? S 15 Mostovaca i 60 HDZ-ovih vi imate vladu, ostaje vam samo jedan. Vjerujem da je još bar četvero-petero Mostovaca protiv toga da se ide s HDZ-om.

Petrina se prisjetio i svoje burne prošlosti i vulgarnih dopisa koje je slao sucima i ministrima. Jedan od tih dopisao bio je poslan i HDZ-ovom nekadašnjem ministru uprave Davorinu Mlakaru...

To je jedini način na koji neka gospoda razumiju taj jezik, i to je jedna od svjetlijih epizoda u mom životu - rekao je Petrina za N1 .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:37