ČISTI NESPORAZUM

STIPE PETRINA LAŽNO UZBUNIO JAVNOST Krivo shvatio poziv iz Sabora pa objavio kako se sjednica možda ipak odgađa

Zagreb, 071215. Pantovcak.Ured predsjednice.U Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarovic odrzava se drugi krug konzultacija s predstavnicima stranaka koje su osvojile mandate u Saboru.Na fotografiji: Stipe Petrina.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Zastupnik u Saboru Stipe Petrina na svojem je Facebooku profilu objavio je kako je dobio informaciju kako je moguće da se konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora, zakazana za ponedjeljak, odgodi. Objavu Petrine prenosimo u cijelosti:

Najnovija vijest iz službi Hrvatskog sabora. Prije sat vremena nazvala osoba iz tajništva hrvatskog Sabora da me obavjesti o sljedećem: "NIJE SIGURNO DA ĆE SE KONSTITURAJUĆA SJEDNICA HRVATSKOG SABORA ODRŽATI ONAKO KAKO JE IZJAVILA PREDSJEDNICA RH dakle 28. prosinca sa početkom u 12 sati. Stvarni termin (ili osustajanje) javit ćemo vam u toku današnjeg dana "

Dva scenarije su moguća za ovakvu vijest:

1. dio MOSTA odbio podržati mandatara , nema se dovoljno ruku za konstituiranje.

2. Moguće da se provjerava dali je gospodin Tim Orešković DRŽAVLJANIN RH , ako se utvrdi da nije NE MOŽE BITI HRVATSKI PREMJER

Bez obzira na razlog navijam za NOVE IZBORE pa kom "OBOJCI KOM OPANCi"

O eventualnim novostima ću vas obavještavati !





Najnovija vijest iz službi Hrvatskog Sabora . prije sat vremena nazvala osoba iz tajništva hrvatskog Sabora da me...

Posted by Stipe Petrina on Thursday, 24 December 2015




Za komentar smo nazvali Hrvatski sabor, a zaključke iz statusa Stipe Petrine prokomentirala je Marina Buntić Juričić, voditeljica službe za medije Hrvatskog sabora.

Ona nam je objasnila da se radi o nesporazumu - zastupnika Petrinu ujutro se kontaktiralo telefonski samo kako bi se provjerila njegova e-mail adresa zbog lakše i pravovremene dostave poziva za konstituirajuću sjednicu Sabora. Napomenula je da je razgovor vođen s tajnicom gospodina Petrine, a ne njim osobno. Nakon toga mu je poslan i mail kojim se verifcira njegova e-mail adresa.

Gospođa Buntić Juričić istaknula je kako se pozivi za sjednicu ni ne mogu poslati zastupnicima dok god Sabor nije zaprimio Odluku predsjednice o terminu održavanja konstituirajuće sjednice, što se još nije dogodilo u trenutku kada se razgovaralo s tajnicom gospodina Petrine. U međuvremenu su pozivnice poslane zastupnicima Hrvatskog sabora, a gospodinu Petrini točno u 11:18 sati.

U ovom je slučaju naprosto bilo riječ o provjeri kontakta, a kako je tajnica gospodina Petrine ili zastupnik Petrina iz toga izveo zaključak da će se sjednica možda odgoditi, nije joj jasno.

"Nigdje u pozivu, niti u e-mailu koji je zastupnik Petrina kasnije primio nije rečeno da nije sigurno da će se konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora možda odgoditi" - zaključila je gospođa Buntić Juričić.

U međuvremenu se i Stpe Petrina donekle ispravio na Facebooku:

" Zvala me gospođa iz HRIDi kaže da je nju u podne zvalo iz Sabora da je obavjiesti da će konstitirajuća sjednica Sabora biti u ponedjeljak 28. prosinca u 12 sati kako je Predsjednica RH i najavila !

Dakle uistinu više neznam što da o svemu mislim?

Mene još nitko nije kontaktirao da me obavjesti o terminu sjednice poslije jutrošnje obavjesti da s e još nezna hoće li se održati

Nadam se da hoće u toku dana."





Zvala me gospođa iz HRIDi kaže da je nju u podne zvalo iz Sabora da je obavjesti da će konstitirajuća sjednica Sabora...

Posted by Stipe Petrina on Thursday, 24 December 2015




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:34