ČUDO IZ PRIMOŠTENA

STIPE PETRINA I MOST UZELI DVA MANDATA U BASTIONU HDZ-A 'Rješenje je u Vladi nacionalnog spasa s premijerom iz Mosta!'

"Vidite, ove izbore SDP i njegova koalicija 'Hrvatska raste' su izgubili. Također, ove izbore HDZ-ova domoljubna koalicija nije dobila. Jedini istinski pobjednik izbora je MOST" – kaže Stipe Petrina
 Srđan Vrančić / CROPIX

Premda je u 9. izbornoj jedinici HDZ-ova Domoljubna koalicija na čelu s nositeljem liste Tomislavom Karamarkom osvojila 49,56 posto glasova i osam saborskih mandata, mnogi će se složiti da je zapravo pobjednik u ovoj izbornoj jedinici (Ličk-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska i dio Splitsko-dalmatinske županije) primoštenski načelnik Stipe Petrina koji je svoju Nezavisnu listu udružio s MOST-om. Suprotno svim predviđanjima i anketama, ova koalicija osvojila je 15,12 posto glasova i dva mandata, pa će u novom sazivu Hrvatskog sabora uz Stipu Petrinu biti i Miro Bulj iz Sinja.

- Ovo je naša veličanstvena pobjeda, jer u bastionu HDZ-a uzeti dva saborska mandata ravno je čudu. Naše interne ankete govorile su nam od 12 posto glasova, pa je i nas ovaj prebačaj iznenadio. Očito je da smo svoju pozitivnu energiju uspjeli prenijeti na brojne naše građane. Zahvalio bih se svim građanima koji su glasali za našu listu. Također, bih se zahvalio na podršci naših koalicijskih partnera Lozi, Stranci hrvatskog zajedništva, Braniteljskoj domoljubnoj stranci te mojim prijateljima braniteljima iz Hrvatskog obrambenog reda – kazao je za Jutarnji Stipe Petrina.

Kako vidi daljnji razvoj situacije oko mogućih postizbornih koalicija za sastavljanje nove Vlade? – pitali smo Stipu Petrinu.

- Vidite, ove izbore SDP i njegova koalicija 'Hrvatska raste' su izgubili. Također, ove izbore HDZ-ova domoljubna koalicija nije dobila. Jedini istinski pobjednik izbora je MOST. Osobno ne bih koalirao ni s jednima ni s drugima, jer kako kaže moj predizborni slogan, to su lažnim lijevi i lažnim desni. No, više nisam solo igrač, sad sam dio ekipe MOST-a i predstoje nam pregovori i dogovori. Postoje tri moguća scenarija, prvi je novi izbori, drugi je velika koalicija HDZ-a i SDP- što je po meni nemoguća misija. Najrealnija opcija, za koju ću se zalagati, je formiranje Vlade nacionalnog spasa na čelu s premijerom iz MOST-a.

Na naše pitanje boji li se mogućeg raslojavanja izabranih zastupnika MOST-a oko budućih dogovora za sastavljanje Vlade, s obzirom da je ipak riječ o heterogenoj političkoj opciji, Stipe Petrina je odgovorio:

- Ne, ne bojim se ni malo. Ovaj naš MOST napravljen je od armiranog betona, to je legirani čelik. Ne mogu ga srušiti ni potresi najveće moguće magnitude, ne mogu mu naškoditi ni najjače eksplozije. Ovaj MOST je čvrst da još dugo traje na hrvatskoj političkoj sceni i da preko njega svoje probleme premoste svi građani Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:42