STANJE NA CESTAMA

STIGLO OSVJEŽENJE Kiša pada u cijeloj Hrvatskoj, kolnici su mokri i skliski

Rijeka, 010511.Rijecka obilaznica. Olujni oblaci i tracak sunca na horizontu. Ilustracija. Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

ZAGREB - Kolnici su mokri i skliski u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, mjestimice u Dalmaciji, Istri i Hrvatskom primorju, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Danas se očekuje promjenljivo, većinom umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom.

Najviše kiše očekuje se u gorskim predjelima, a na većem dijelu Jadranu kiša će poslijepodne uglavnom prestati. Zapuhat će povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na sjevenom Jadranu bura koja potkraj dana ponegdje može biti i jaka.

Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od čvor Kikovica do tunela Tuhobić.

Na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i čvora Zadar 2 u smjeru Splita vozi se usporeno zbog zatvorene zaustavne trake u dužini od 200 m poslije izlaza iz tunela Bristovac.

Tunel Sveti Ilija, na dijelu spojne ceste čvora Zagvozd, zatvoren je za sav promet zbog radova (do 14. travnja). Obilazak je preko Šestanovca i Brela (čvor Šestanovac-A1-D39-Dupci-D8-Brela-Makarska).

Zatvorena je državne cesta D1 u kružnom toku kod trgovačkog centra West Gate u Zaprešiću. Vozi se obilazno lokalnim cestama.

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak terenih vozila kolona je oko 1 km.

U prekidu je trajektna linija Split-Vela Luka –Ubli i katamaranske linije: Split-Vis, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula i Split-Bol-Jelsa.

Prema otoku Pagu trajekt plovi na liniji Stinica-Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna.

Trajekt na liniji 435 Zadar - Bršanj (Iž) - Rava - Mala Rava zbog tehničkih razloga plovi 30 minuta duže u oba smjera, ali ne kasni u polascima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:18