TOPLOTNI VAL

Stigla je južina. Zagreb se probudio na 8°C, u Karlovcu u 12 sati izmjereno 14 °C!

Temperature su osjetno više za prosjek početka siječnja, a sutra nas također očekuje sunčano s povremenom naoblakom
 Bruno Konjević/Cropix

Cijela se Hrvatska danas probudila u 'plusu'. Naime, temperature na svim mjernim postajama u petak ujutro imale su pozitivnu vrijednost pa čak i ona na Zavižanu gdje je u 6 sati izmjeren samo 1 Celzijev stupanj.

Živa je 'visoko iznad nule' za ovo doba godine bila i u ostatku Hrvatske. Tako se Zagreb probudio na +8, Daruvar na +9, Split na +11, a Makarska i Dubrovnik čak na +12 Celzijevih stupnjeva.

Oko podneva je toplotni val zahvatio i ostale gradove među kojima su najtopliji bili Karlovac, Daruvar i Sisak gdje je izmjereno nadprosječnih 14 stupnjeva.

Vrijeme će biti u skladu s temperaturama. Danas će do kraja dana biti promjenjivo oblačno te razmjerno toplo.

Prema prognozi DHMZ-a, nešto 'mračnije nebo' s povremenom mjestimičnom kišom bit će na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici dok će se suncu najviše radovati stanovnici u istočnim i sjevernim krajevima Hrvatske.

Također, iako smo duboko ušli u zimu to se ni sutra sigurno neće primijetiti.

Veći dio unutrašnjosti Hrvatske u subotu očekuje sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku. Na Jadranu, u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije prevladavat će oblačno dok će se kiša pojaviti tek na širem riječkom području te u Gorskom kotaru.

Vjetar će biti slab do umjeren, u gorju i sjeverozapadnim krajevima mjestimice jak jugozapadni, a na većem dijelu Jadrana umjereno i jako jugo.

Temperature će biti osjetno više za prosjek početka siječnja. Ujutro će biti između 2 i 7 Celzijevih stupnjeva, odnosno 7 i 12 na Jadranu.

Najviša dnevna temperatura kretat će se oko 12 'Celzijevaca'.

Unatoč nešto ljepšem vremenu, biometeorološke će prilike biti nepovoljne. Meteoropati mogu osjetiti glavobolju, umor i razdražljivost dok će kronični bolesnici jače osjećati tegobe.

Prognoza za sutra

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:41