SDP-OVCI SE RASPISALI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Stazić na Faceu: Kad su mi ustaše na Bleiburgu prijetile, mislio sam da mi neće pomoći ni dragi Bog

Stazić je drži da Sabor ne bi trebao biti pokrovitelj održavanja tradicionalne komemoracije na Bleiburškom polju u Austriji
 Davor Pongračić/Cropix

ZAGREB - SDP-ovac Nenad Stazić ugledao se na svoju stranačku kolegicu Mariju Lugarić pa je, nakon njezine jučerašnje objave na Twitteru , i on iskoristio jednu društvenu mrežu da iznese svoj stav koji se baš ne podudara s onim koji Vlada ima.

Naime, Stazić je izrazio svoje neslaganje s činjenicom da bi Sabor mogao biti pokrovitelj održavanja tradicionalne komemoracije na Bleiburškom polju u Austriji. Od 1995. godine Sabor svake godine izdvoji pola milijuna kuna s kojima se financira komemoracija za žrtve Bleiburga.

SDP-ovac smatra kako Sabor ne smije biti pokrovitelj događajima u kojima sudionici imaju zabranjene simbole. Upravo je stoga na svome Facebook profilu napisao :

- E, pa kad me već pitaju, ja im onda i kažem: eto, nisam za to da Hrvatski sabor bude pokrovitelj komemoracije Bleiburga, ako se ona održava tamo gdje dolaze ljudi u ustaškim uniformama. Bio sam jednom, mislim 2001. godine i vidio ih. Djelovali su prijeteće i dobacivali mi. Mislio sam, ako me se ovi dohvate, neće mi pomoći ni dragi Bog. Ali, najgore od svega bi mi bilo to da mi kći mora poslije govoriti kako joj je otac stradao na Bleiburgu.

Podsjetimo, Stazićeva je kolegica Marija Lugarić u ponedjeljak na Twitteru objavila kako joj je 'pun kufer lijenih svetih krava iz MOZS', aludirajući na osobe koje su zaposlene u Ministarstvu, no ništa ne rade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 23:07