JUTARNJI U LAZAREVU

Stanovnici sela u kojem je uhićen Mladić: Bratića mu ne dirajte, gubite se svi!

Snimatelje koje su htjeli uhvatiti dobar kadar umalo je udario traktor

LAZAREVO - Nakon što je praktički cijeli dan u četvrtak proveo u zrenjaninskoj policiji, bratić uhićenog haškog optuženika Ratka Mladića, Branislav Mladić u petak se vratio u selo i već je od ranih jutarnjih sati traktorom odlazio po sijeno na njivu, no njegova su usta ostala zatvorena, a kapija zaključana za brojne predstavnike brojnih svjetskih i domaćih medija, koji su dežurali ispred kuće u kojoj je uhićen haški bjegunac.

No, sve što se moglo napraviti je snimiti Branislava Mladića kako traktorom ulazi u dvoriše vozeći punu prikolicu sijena.

Odmahivao rukom

Njegova jedina reakcija bila je ljutito odmahivanje rukom snimateljima kojima je u hvatanju što bolje pozicije za snimku prijetilo da ih traktor udari.

SPECIJAL: Sve o uhićenju Ratka Mladića pročitajte ovdje

Budimira boli srce

Susjedi Branislava Mandića burno bi reagirali svaki puta kada bi se snimatelji i fotoreporteri približili sasvim blizu kuće i tjerali ih odande.

- Gubite se. Šta snimate? Pustite čovjeka - vikali su .

Neki od susjeda su to pak s nevjericom promatrali, a svi su suglasni da se Mladić nije skrivao u toj kući.

- Nema šanse da u ovom selu netko novi bude i dva dana, a da se to ne sazna. Ja sam čuo da je ovdje bio prije deset godina i to na jedan ili dva dana. Tada je bježao i skrivao se od mjesta do mjesta, a ova vijest me šokirala. Da sam znao da je tu, ja bih ga bolje sačuvao - rekao je Dragan Pijetlović, koji živi stotinjak metara niže u ulici, koja vodi u polje.

Prvi susjed Branislava Mladića, koji se predstavio samo kao Budimir, kroz suze je rekao da ga “srce boli zbog Mladićevog uhićenja”.

- I da je bio ovdje, nitko ga od nas ne bi izdao - kao da brani taj čovjek cijelo svoje selo. Susjedi koji žive preko puta Branislavove kuće kažu da su vidjeli policiju, ali su pomislili da se nešto Branislavu dogodilo. Svi su uvjereni da je cijela ta akcija namještena, ali teško objašnjavaju zašto bi to tako bilo.

Drže da je vlastima u Srbiji bilo lakše objaviti da se to dogodilo kod Mladićeve rodbine, nego li negdje u Beogradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 20:53