'MOLITE ZA ZADAR'

'STANJE JE APOKALIPTIČNO. GLEDALI SMO KAKO VODA ODNOSI AUTO U PROVALIJU' Popularna zadarska pjevačica zbog poplave ne može do svoje kuće...

 Srdjan Vrancic / CROPIX

- Molite za Zadar, jaka kiša ne prestaje, sve je pod vodom... Ja do svoga doma ne mogu - napisala je Marina Tomašević na Facebooku nakon što je u ponedjeljak ujutro, uslijed obilnih oborina, katastrofalna poplava doslovce paralizirala cijeli grad, ali i njegovu širu okolicu.

Zadarska pjevačica ostala je zarobljena kod kćeri Paule u mjestu Murvica.

- Sa susjedima i prijateljima u Zadru čula sam se telefonom i kažu da je stanje katastrofalno. Fotografije iz mog naselja izgledaju apokaliptično. U dvorištu kao da imam jezero, neke kuće do pola su u vodi... Bujice izbijaju sa svih strana, pojavile su se i fekalije. Ni u Murvici nije ništa bolje. Zet je otišao provjeriti kakvo je stanje i šokirao se. Glavna ulica u mjestu pretvorila se u rijeku. Svojim očima je vidio kako voda odnosi auto u provaliju - rekla nam je u telefonskom razgovoru zabrinuta Marina.

- Najgore od svega je što drugi val navodno opet kreće prema Zadru. Kako je moguće da se ovakva katastrofa nije predvidjela na vrijeme? Da su ljudi znali što ih čeka, pripremili bi se. Opet je sustav u Hrvatskoj zakazao i opet ispaštaju 'mali ljudi' - zaključila je Tomašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:39