REAKCIJA NA ODLUKU

'STANIŠIĆ JE U ŠOKU OD SREĆE!' Odvjetnik bivšeg šefa srpske tajne službe o presudi Haaškog suda

 AFP

BEOGRAD - Bivši šef srbijanske službe sigurnosti Jovica Stanišić, kojeg je Haaški sud (ICTY) u četvrtak, zajedno s njegovim suradnikom Frankom Simatovićem, oslobodio optužbi za ratne zločine i BiH i Hrvatskoj , već u petak doputovat će u Beograd, izvjestili su beogradski elektronički mediji, pozivajući se na izjavu Stanišićevog odvjetnika Wayna Jordasha u Den Haagu.

Jordash je, kako se navodi, novinarima ispred ICTY-ja rekao kako je njegov klijent "u šoku od sreće" zbog oslobađajuće presude i najavio da će Stanišić već sutra otputovati za Beograd, "sretan što će se vratiti svom životu".

"Haški Tribunal je dokazao da može provoditi pravdu", rekao je Stanišićev britanski odvjetnik, dodajući kako je danas "sretan dan za pravdu", navode beogradski mediji.

"Tribunal je pokazao da je u stanju pravilno razmatrati dokaze i provesti pravdu. Vidjet ćemo hoće li se Tužiteljstvo (ICTY-ja) žaliti", navode beogradski mediji Stanišićeva odvjetnika Jordasha, čija je ocjena da će ulaganje žalbe biti "vrlo teško".

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u četvrtak je nepravomoćno oslobodio Stanišića i bivšeg zapovjednika jedinice za specijalne operacije SDB-a Franka Simatovića, optužene za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH koje su počinile srpske paravojne jedinice.

Raspravno vijeće naložilo je da ih se odmah pusti na slobodu iz pritvora u Scheveningenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:28