OPET SE ŽALI NA HRVATSKE CARINIKE

SRPSKI ZASTUPNIK 'Provocirali su me na prijelazu Bajakovu. Ponašali se kao da sam sumnjivac'

 CROPIX, Medija centar Beograd

Zastupnik u Skupštini Srbije Miodrag Linta požalio se da su ga jutros prilikom ulaska u Hrvatsku, na graničnom prijelazu Bajakovo, provocirali hrvatski carinici. “Bio sam u službenom automobilu Vlade Srbije, moj dolazak na granicu najavljen je prije četiri dana i odmah sam im pokazao diplomatsku putovnicu, no oni su se prema meni ponašali kao prema sumnjivoj osobi koja posjeduje stvari koje nisu zakonite”, izjadao se za agenciju Srna Linta.

On je jutros krenuo u Zagreb na božićni prijem Srpskog narodnog vijeća i u osam sati je stigao na granični prijelaz Bajakovo.

“Mislim da je riječ o provokaciji... Iako mu je pokazana diplomatska putovnica i rečeno im da je riječ o parlamentarnom zastupniku, carinik je otvorio zadnja vrata vozila i uperio baterijsku lampu prema mojim nogama kao da je u pitanju sumnjiva osoba. Nakon toga je baterijskom lampom tobože pregledavao unutrašnjosti prtljažnika, a tek onda je pitao tko je osoba sa diplomatskom putovnicom", objasnio je Linta.

On smatra da je riječ o provokaciji i da je to vezano za njegov javni angažman i borbu za prava protjeranih Srba da imaju dvije osobne iskaznice. Linta je inače i predsjednik Koalicije izbjegličkih udruženja u Srbiji. Linti ovo nije prvi nesporazum s hrvatskom policijom na prijelazu Bajakovo.

Prošle godine ga je u dva navrata zadržavala hrvatska policija. Prvi put kada je išao na Drugi kongres srpske omladine, a drugi put na Drugu veliku skupštinu SNV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 04:14