DVA SATA ČEKALI HITNU

SRAMOTA u Splitu: 'U očaju sam umirućeg oca iz bolnice odgurao na kolicima'

Željko Nešić, poznati boksački trener, svojeg je teško bolesnog oca Milivoja Nešića (83) iz bolnice na Križinama gotovo jedan kilometar gurao nogostupom na sanitetskim ležećim kolicima
 Slobodna Dalmacija

SPLIT - Neviđena strahota, užasna sramota koja je šokirala prolaznike, dogodila se u utorak u Splitu oko 13 sati. U Ulici moliških Hrvata pojavio se Željko Nešić, poznati boksački trener, koji je svojeg teško bolesnog oca Milivoja Nešića (83) iz bolnice na Križinama gotovo jedan kilometar gurao nogostupom na sanitetskim ležećim kolicima prema svojem stanu u Papandopulovoj ulici, piše Slobodna Dalmacija .

− Nisam više mogao čekati vozilo Hitne pomoći. Ne događa se ovo prvi put da ja s teško bolesnim ocem satima čekam Hitnu pomoć da nas iz bolnice prevezu kući. Sustav je potpuno zakazao – ispričao nam je Nešić.

− Kad sam vidio da čekamo već sat vremena, ponovno sam ih nazvao i tada mi se javila neka ženska osoba. Rekla mi je da vozila nema i da moramo čekati. Ponovno, nakon sat vremena, dakle nakon dva sata čekanja, ja opet nazivam Hitnu pomoć, javlja se muški glas, ja mu kažem da zovem drugi put, ali on mi odgovara da ne zna da smo već prije zvali.

Naknadno utvrđuje da smo ipak zvali, valjda je pogledao u službene knjige. Kažem mu da sam ocu zaboravio ponijeti tablete i da mora nešto pojesti i popiti, jer se radi o teškom bolesniku. Muškarac s Hitne tada mi je rekao da mi ne može garantirati kad će vozilo Hitne pomoći doći po oca i mene − kazuje Nešić. I tada se Nešić odlučuje na potez “očajnika“ i sam oca na kolicima prevozi do kuće.

− Ma više nisam mogao. Pukao mi je film, rekao je Nešić za Slobodnu Dalmaciju .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 01:42