SPAJANJE BOLNICA

Šprem: Darko Milinović i Milan Bandić kaosom žele do izbora

Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine Zagreba, najavio je žalbu i premijerki Jadranki Kosor
 Bernard Čović/CROPIX

ZAGREB - Pokrenut ćemo postupak za ocjenu ustavnosti zakona o zdravstvenoj zaštiti po kojem se spajaju zagrebačke bolnice bez suglasnoti osnivača grada Zagreba, a o cijeloj situaciji i nasilju koje u zagrebačkom zdravstvu provodi ministar zdravstva Darko Milinović izvjestiti ćemo i predsjednicu Vlade Jadranku Kosor, kazao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik Skupštine grada Zagreba Boris Šprem.

Kazna za neposluh

Dodao je da HDZ zajedno s gradonačelnikom Bandićem pokušava s organiziranim kaosom u gradu iskamčiti prijevremene izbore.

Na pitanje bi li možda neizglasavanje za Skupštinu neprihvatljivog gradskog proračuna koji bi predložio gradonačelnik mogao biti dio te strategije, Šprem je odgovorio potvrdno. Također je istaknuo kako bi se moglo dogoditi da Milinović zatvori sve gradske bolnice “zbog neposluha”.

Reforma u powerpointu

Po Špremovim riječima Gradska skupština nije dobila niti jedan papir s prijedlogom spajanja bolnica proteklih mjeseci te niti jedan elaborat po kojem bi se opravdavao takav postupak. “Gradonačelnik Bandić pak nije postupio po nalogu Skupštine u razgovoru s ministrom od kojeg smo zatražili da povuče odluku do dogovora”, kazao je Šprem.

- Milinović s Bandićem trenira strogoću na zdravstvu, a kako njegova reforma postoji samo u powerpointu, i završit će kao i svi njegovi reformatorski pokušaji - neuspjehom”, zaključio je Mirando Mrsić, zastupnik SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:32