DIONICA PELJEŠKE CESTE

Spojen je most Ston: Izgradnja zadnjeg kritičnog objekta ušla u finalnu fazu, pogledajte prizore s gradilišta

S podizanjem posljednjeg segmenta mosta krenulo se u ranu zoru i on se trenutno osigurava

Spajanje mosta Ston

 Hanza Media

Radnici splitskog Brodosplita spojili su u petak ujutro most Ston, posljednji kritični objekt na dionici pelješke ceste od Sparagovića do mjesta Doli.

S podizanjem posljednjeg segmenta mosta krenulo se u ranu zoru i on se trenutno osigurava. Nakon što se taj segment učvrsti, počet će varenje koje će potrajati do ponedjeljak. Poslije toga ide betonaža kolničke ploče koja će trajati oko šest mjeseci.

Očekuje se da će se most završiti do kraja godine.

image

Spajanje mosta Ston

Hanza Media
image

Spajanje mosta Ston

Hanza Media
image

Spajanje mosta Ston

Hanza Media
image

Spajanje mosta Ston

Hanza Media

Podizanje posljednjeg segmenta mosta odgođeno je za tjedan dana zbog loših vemenskih uvjeta i rješavanja financijskih problema između grčkog Avaxa i Brodosplita.

Ovaj segment, koji je, kao i svi ostali, proizveden u Brodosplitu, dug je 84,3 metra i težak je 363,5 tona. Sam most Ston dugačak je 485 metara i povezuje dva tunela na obilaznici Stona. Sastoji se od šest segmenta koje nosi pet stupova i dva upornjaka.

U Hrvatskim cestama kažu da bi pelješka cesta, koja će s mostom Pelješac biti povezana do Stona, trebala biti završena do ljeta. Preostali dio, od stonske obilaznice do mjesta Doli, trebao bi se kompletirati do kraja godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:36