KRAJ PUTOVANJA

Split: Mladi Englezi živi i zdravi završili među osmrtnicama

 Joško Ponoš/CROPIX

SPLIT - Devetnaestogodišnji engleski turisti David i Andrew svoj su odmor okončali na zaista bizaran način. Motorom su se zabili u staklo ureda za predaju osmrtnica Slobodne Dalmacije u Ulici Domovinskog rata.

Neozljeđeni, ali u šoku, hvatajući se za glavu pred prizorom rasutog stakla povjerili su nam kako im je ovaj incident zagorčao višetjedno proputovanje Europom koje je trebalo okončati ugodnim razgledavanjem Splita.

- Htjeli smo se popeti na nogostup, dodali gas, izgubili kontrolu nad motorom i on je uletjeo u izlog, a mi završili na podu - prepričava nam David incident čiji je prasak lomljenog stakla djelatnike Slobodne i Jutarnjag istjerao na ulicu.

Dva mlada Engleza, rodom iz Shefilda nakon završene srednje škole, odmor do upisa na fakultet željeli su iskoristiti za upoznavanje Mediterana. Od Portugala do Trogira putovali su četiri tjedna i to na biciklama. A za upoznavanje Splita, inače posljednje destinacije, odlučili su se počastiti i unajmiti su motocikl.

No, pokazalo se da se momci puno bolje snalaze na biciklama nego na motoru s kojim su srećom završili samo u izlogu "osmrtnica", ali ne i na njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:05