REZULTATI POZNATIH

SPECIJALNI IZVJEŠTAJ Dijana Čuljak zaradila 360.200 kuna, a Thompson i Sudac u minusu

OK TV, nova tvrtka Dijane Čuljak , lani je ostvarila 1,1 milijun kuna prihoda, a mesnice Stjepana Fiolića strmoglavile su se u gubitak od 5,6 milijuna kuna.

Biznis karizmatika Zlatka Sudca u mirovanju je jer je lani uprihodio samo 18.100 kuna. No, zato je poljoprivredna apoteka ministra Tihomira Jakovine prijavila prihode od 331.400 kuna za prošlu godinu, očito prije nego što ju je prodao Damiru Koporčiću. Tvrtka više nije u blokadi od 2. siječnja 2013. te je ministar Jakovina od prodaje, očito, podmirio dugove zbog kojih je bila u blokadi 694 dana.

Milijunski gubitak

Podaci su to objavljeni na financijskom servisu Poslovna Hrvatska, koji svake godine objavljuje financijska izvješća tvrtki, pa su tako i ovih dana objavili najnovije podatke za 2012. Tvrtka Dijane Čuljak i njezine poslovne partnerice i prijateljice Ivane Kovač, bivše Šikić, OK TV, lani je imala rashode od 653.200 kuna te dobit nakon oporezivanja u visini od 360.200 kuna.

Riječ je o tvrtki koju je Čuljak osnovala nakon što je otišla s HRT-a te se razišla s bivšim suprugom Vladimirom Šelebajem Sellierom. Tvrtka se bavila produkcijom te emitirala sadržaj na Z1 Televiziji, a ovih je dana predala prvo financijsko izvješće za 2012.

U tvrtki su prijavljene dvije zaposlene osobe, vjerojatno Čuljak i Ivana Kovač koja je ujedno i direktorica, a prijavile su da je prosječna plaća u tvrtki 2085 kuna. Tvrtka je prijavljena na adresi Pavla Hatza 21, gdje je i stan Dijane Čuljak.

Istrage, pa i svjedočenja u kaznenim postupcima, čini se da su negativno utjecale na biznise nekih bivših i sadašnjih HDZ-ovaca. Tako se u milijunski gubitak sunovratio biznis Stjepana Fiolića, a i onaj bivšeg glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka je u mirovanju te je prijavio gubitak od 1,187 milijuna kuna.

Gotovinin biznis

Bivša najbliža suradnica Ive Sanadera Bianca Matković je nakon odlaska iz tvrtke Atlas 2013. na sebe preuzela posao koji je donedavno glasio na njezina supruga Vladimira Matkovića. Radi se o knjigovodstvenom servisu.

Njihov posao već godinama prijavljuje stabilne prihode od oko 300.000 kuna. I pjevač Marko Perković Thompson doživio je 2012. pad poslovanja. Njegova tvrtka MP-TON lani je nakon oporezivanja godinu završila s gubitkom od 12.100 kuna.

U biznis vode krenuo je i general Ante Gotovina koji ima dvije tvrtke, jednu sa Željkom Dilberom koju su osnovali dok je Gotovina još bio u pritvoru. Ta tvrtka obavljala je komunalne radove za Grad Zadar, a lani je imala pad prihoda od oko 4,4 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 16:51