NOVI POČETAK

SPAŠENO 60.000 DUŽNIKA Milanović: 'Građani se prilagođavaju krizi, morat će se i banke'

Zagreb, 190115. Markov trg, Banski dvori.Predsjednik Vlade RH Zoran Milanovic potpisao je Sporazum za ublazavanje financijskih poteskoca odredjenog dijela gradjana. Rijec je o gradjanima koji su ovrsenici u postupcima prisilne naplate trazbina male vrijednosti na novcanim sredstvima. Na fotografiji: Milanka Opacic, Zoran Milanovic i Vojko Obersnel.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović u 9 sati u Banskim dvorima potpisao je Sporazum za ublažavanje financijskih poteškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

- Ovo je prvi put da se Vlada angažirala na ovakvom projektu. 'Novi Početak' je socijalna, izvanredna mjera, kao i u slučaju kredita u švicarskim francima, radimo sve da ljudima u krizi olakšamo život i omogućimo novi početak. Građani se prilagođavaju krizi, morat će se i banke. Vlada je već donijela zakon prema kojem je smanjila kamatne stope. Odgovornost je podijeljena, ali neću biti populist i kazati da su samo banke krive. Ovaj tjedan predložit ćemo mjeru da se položaj građana s kreditom u švicarskim francima popravi - kazao je premijer Milanović prilikom potpisivanja sporazuma o otpisu duga socijalno najugroženijima.

Goran Mehkek / CROPIX
Zagreb, 190115. Markov trg, Banski dvori.Predsjednik Vlade RH Zoran Milanovic potpisao je Sporazum za ublazavanje financijskih poteskoca odredjenog dijela gradjana. Rijec je o gradjanima koji su ovrsenici u postupcima prisilne naplate trazbina male vrijednosti na novcanim sredstvima. Na fotografiji: Sandra Sveljek, Ivo Baldasar, Vojko Obersnel i Ivica Vrkic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Uz predsjednika Vlade bila je i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, a sporazum će potpisati i gradonačelnici gradova Rijeke, Splita i Osijeka, Vojko Obersnel, Ivo Baldasar i Ivan Vrkić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek te predsjednici uprava javnih tvrtki "HP – Hrvatske pošte" i "Hrvatske elektroprivrede" Alen Premužak i Perica Jukić te ravnatelj "Poslovanja Hrvatske Radiotelevizije" Boris Sruk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:33