IZLAZI IZ ZATVORA

ŠOK ZBOG POTEZA BIVŠE ŽUPANICE 'Ganjaju je zbog kriminala, a postaje zastupnica. Skandal!'

 Davor Pongračić/CROPIX

SISAK - Marina Lovrić Merzel, kako nam je potvrđeno, uputila je u Hrvatski sabor zahtjev da joj se aktivira zastupnički mandat. Po sili zakona zastupnički mandat aktivirat će joj se u roku osam dana od dana prijema zahtjeva u Saboru, što znači da bi se na Markovu trgu bivša sisačko-moslavačka županica i bivša remetinečka pritvorenica mogla pojaviti na početku prvog jesenskog zasjedanja, 17. rujna.

Ivan Šantek, saborski zastupnik HDZ-a iz Sisačko-moslavačke županije , šokiran je viješću da će bivša sisačko-moslavačka županica aktivirati svoj mandata u Saboru.

- Jasno im je da ona na to ima zakonsko pravo. Ali, zamislite skandala. Osoba proganjana od pravosudnih tijela zbog kriminala, primanja mita i korupcije, zbog čega je bila pet mjeseci u zavoru, i koja je morala podnijetih ostavku na mjesto županice, postat će narodna zastupnica s mandatom da donosi zakone. To je neprihvatljivo, rekao je Šantek.

Saborski zastupnik Zoran Vasić (SDP), koji je u Sabor ušao kao zamjena nositeljice liste SDP -a u 6. izbornoj jedinici Marine Lovrić Merzel, nije u četvrtak dobio nikakvu službenu obavijest da je bivša županica podnijela zahtjev da uđe u Sabor i da on prestaje biti zastupnik. - Pročitao sam na portalima da je aktivirala mandat. Ja sam bio spreman na to, očekivao sam takvu odluku gospođe Merzel i nastavit ću obnašati dužnosti županijskoga pročelnika za poljoprivrednu, rekao je Vasić, koji u Saboru nije bio profesionalno, nego je plaću primao u Županiji.

Inače, nakon što je u istražnom zatvoru provela više od pet mjeseci, Marina Lovrić Merzel trebala bi biti puštena na slobodu u petak 5. rujna, do kada bi trebao biti ispitan i posljednji svjedok u istrazi protiv nje. Ispitivanjem svih svjedoka, a nakon što je podnijela ostavku na mjesto županice, prestali bi vrijediti pritvorski razlozi: opasnost od utjecaja na svjedoke, te opasnost od ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:16