ISTRAGE PROTIV BIVŠIH ŠEFOVA HAC-A

Smijenjeni šefovi HAC-a traže 3,3 milijuna kuna odštete: Dok su bili u zatvoru dobili otkaz jer nisu dolazili na posao!

 Ranko Šuvar/CROPIX

“Zakonski oni imaju pravo na to, ali je pitanje koliko je to moralno”, kratko nam je rekao ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić komentirajući sudska potraživanja bivših direktora HAC-a za isplatom naknade zbog otkaza.

Direktorima bi, u slučaju da dobiju pravomoćna rješenja, HAC morao isplatiti oko 3,3 milijuna kuna na ime neisplaćenih plaća.

Farbanje tunela

Riječ je o bivšem predsjedniku Uprave HAC -a Jurici Prskalu, direktoru sektora Goranu Legcu te direktoru projekta tunela Mala Kapela Željku Kandžiji. Sva trojica su uhićena 2009. zbog optužbe da su za 22 milijuna kuna preplatili posao bojanja tunela i time pogodavali tvrtki Skladgradnja. Određen im je pritvor a tadašnji predsjednik Uprave HAC-a Stjepko Boban im je potpisao otkaz zbog nedolaska na posao za vrijeme dok su oni bili u Remetincu.

U upravi HAC-a su tvrdili kako nisu imali pojma da su im direktori u pritvoru!?

I da ih pritvoreni direktori nisu obavijestili o tome da su u zatvoru te su im morali dati otkaz. Sumnja da je sve to dogovoreno nikad nije dokazana. No, Prskalo, Legac i Kandžija iskoristili su priliku: podnose tužbe Općinskom sudu u Zagrebu jer su dobili otkaz zbog nedolaska na posao dok su bili u zatvoru.

Ponavlja se suđenje

U Prskalovom slučaju sud je krajem prošle godine poništio odluku HAC-a te je naredio da ga se vrati na posao. Na osnovu te odluke Prskalo traži isplatu neisplaćenih plaća. HAC se na ovu odluku podnio žalbu koja je usvojena te je sve vraćeno na novo suđenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:45