PROMJENE NA PANTOVČAKU

Smanjuje se broj savjetnika da bi Ured bio jeftiniji

U planu je i otvaranje novog savjetničkog mjesta, i to za pitanja hrvatskih branitelja

ZAGREB - Prvi sastanak u vezi s organizacijom budućeg ureda novoizabranog predsjednika bit će održan ovaj tjedan, potvrdio je Mirando Mrsić, predstojnik privremenog ureda Ive Josipovića. Mrsić najavljuje potpuno novu organizaciju Ureda koji će, u značajnijem dijelu, biti dostupan na internetu.

Branitelji volonteri

Očekuje se i smanjenje broja savjetnika jer će neke od tih funkcija biti spojene u jednu, primjerice kultura, sport i obrazovanje. Spominje se i jedno novo savjetničko mjesto: ono za pitanja hrvatskih branitelja. Taj bi posao, prema nekim informacijama, moglo obavljati nekoliko ljudi s braniteljskim iskustvom koji neće imati urede na Pantovčaku i, zapravo, bili bi volonteri. Među njima nije Ante Kotromanović, kako se ranije spekuliralo u medijima.

Predsjednik Josipović imat će i konzultacijske skupine za pojedina područja od posebnog interesa, nešto poput think-tankova, a razmatra se mogućnost osnivanja gospodarskog vijeća. S potencijalnim savjetnicima i suradnicima još nisu obavljeni razgovori.

Planiranje ušteda

Neće ih biti dok se ne utvrdi jasna struktura Ureda. Zasad je jedini kriterij proračun od 50 milijuna kuna jer je to iznos od kojeg će se financirati rad Ureda, a razmišlja se i o izvjesnim uštedama.

Mrsić savjetnik, ali se ne zna za što

Vršitelj dužnosti predstojnika ureda novoizabranog predsjednika Mirando Mrsić Jutarnjem je potvrdio da će vjerojatno biti savjetnik, ali da još ne zna za što.

- Odlaskom na Pantovčak, naime, morao bih ostaviti medicinu na pet godina. Morao bih ostaviti i Zakladu ‘Ana Rukavina’ koju sam pokrenuo i želim je dovesti do toga da bude zaklada koja će dijeliti stipendije i poticati istraživanja na području leukemije i limfoma. Morao bih ostaviti i Sabor i Skupštinu grada.

Za što biste bili savjetnik, za zdravstvo?

- Još tražimo model.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 02:37