ŠEF POLICIJE POD POVEĆALOM

Službeno potvrđeno: Da, unutarnja kontrola provjerava Šelebajeve optužbe protiv Grbića

Zagreb, 010309.Novinarka Dijana Selebaj Culjak sa suprugom pije kavu u Floresu u Margaretskoj.Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Otvoreno pismo koje je zagrebački poduzetnik Vladimir Šelebaj Sallier poslao ministru Tomislavu Karamarku , a u kojem je optužio ravnatelja policije Olivera Grbića za zlouporabu policijskog sustava dovela je do pokretanja unutarnje kontrole.

Kako je izvijestio MUP, policijska unutarnja kontrola provjerava tvrdnje koje su iznesene u pismu , kojeg su primili jučer, a prvi rezultati se očekuju krajem tjedna.

Javnost će, kako je izvijestio glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec, biti izviještena o rezultatima istrage.

Podsjetimo, Šelebaj u pismu tvrdi kako je Grbić na nagovor njegove bivše supruge Dijane Čuljak , iskoristio svoj položaj kako bi mu spriječio dolazak do novca od prodaje zajedničkog stana. Mimo procedura je pozivan na razgovore, a policija je bez potrebe pretraživala njegove nekretnine u Zadru. Šelebaj je uvjeren kako ga se prisluškuje i prati.

Šelebaj je, kako je naveo u pismu, pismo poslao medijima, vladi, USKOK-u, francuskom veleposlanstvu (ima francusko državljastvo) i delegaciji EU u Hrvatskoj. U njemu tvrdi kako ga bivša supruga Dijana Čuljak uz pomoć ravnatelja policije želi oštetiti za milijunski iznos.

Grbić je već bio predmetom unutarnje kontrole kada ga je Damir Polančec optužio da je članovima HDZ-a sugerirao da podnose anonimne kaznene prijave protiv oporbenih političara. Grbić je tu optužbu opovrgnuo, a tema je dospjela i na sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, ali kontrola je ustanovila kako su sumnje o zlouporabi policijskog sustava neosnovane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:00