NA DOBROM TRAGU

SLUČAJ SVASTIKA: KRUG OSUMNJIČENIH SUŽEN Policija u Split šalje specijalni tim istražitelja

Neslužbeno, policija zasad ima kvalitetne indicije da je svastiku nacrtalo nekoliko osoba mlađe dobi. Krug oko njih se sužava
 CROPIX

U sklopu opsežne kriminalističke istrage, u Split bi danas trebao stići ekspertni tim istražitelja Ravnateljstva policije kako bi lokalnim policajcima pomogao u traganju za krivcem koji je prije nepunih mjesec dana na poljudskom stadionu, uoči utakmice Hrvatska - Italija, herbicidnim sredstvom iscrtao nacistički simbol - svastiku.

Splitska policija dosad je obavila više od stotinu obavijesnih razgovora i provela kriminalistička istraživanja nad 22 osobe, no konkretnih rezultata zasad nema. Stoga je vrh policije, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, odlučio poslati “pojačanje”, stručni tim istražitelja koji bi trebali pomoći u otkrivanju počinitelja. Neslužbeno, policija zasad ima kvalitetne indicije da je svastiku nacrtalo nekoliko osoba mlađe dobi. Krug oko njih se sužava.

Neizravno je to jučer potvrdio i potpredsjednik Vlade te ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekavši kako je policija “na dobrom tragu da riješi slučaj kukastog križa na Poljudu”. Napomenuo je da će do privođenja doći čim se prikupi dovoljno čvrstih dokaza, dodavši da bez dokaza nema privođenja jer se “time ne smije igrati”. Izjavio je i da slučaj ne traje predugo i pozvao da se ne vrši pritisak na policiju.

Snimke s 88 kamera

Navodno bi slučaj trebao biti riješen do 16. srpnja. Riječ je o datumu koji je Uefa prvotno bila odredila kao dan izricanja kazne Hrvatskom nogometnom savezu, a naknadno ga promijenila na 23. srpnja.

Kako nam je potvrđeno u PU splitsko-dalmatinskoj,pregledane su snimke sa svih 88 nadzornih kamera te su izolirane one operativno zanimljive. Riječ je o golemom videomaterijalu načinjenom danima uoči incidenta, pa snimke pregledava posebna grupa policajaca. Osobe koje se na njima nalaze identificiraju se i dovode na obavijesne razgovore i krim-obrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:43