ŠTETA 180.000 KUNA?

SLUČAJ MERZEL U RUKAMA TAMARE LAPTOŠ Buduća šefica USKOK-a istražuje moćnu županicu

 Mate Piškor/Cropix

SISAK - Marini Lovrić Merzel, sisačko-moslavačkoj županici, u četvrtak je uručeno rješenje USKOK-a o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zlouporabe položaja i ovlasti u poticanju. USKOK je rješenje donio 3. ožujka, na temelju podnesene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke. Kako doznajemo, slučaj sisačko-moslavačke županice dodijeljen je Tamari Laptoš, zamjenici ravnatelja USKOK-a i najvećoj kandidatkinji za prvog čovjeka USKOK-a nakon što dosadašnji ravnatelj Dinko Cvitan preuzme dužnost glavnog državnog odvjetnika.

Kao što smo već pisali, rješenje o pokretanju istrage doneseno zbog postojanja osnovane sumnje da je Marina Lovrić Merzel od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u više navrata u ugostiteljskom objektu sisačke podružnice Uprave Hrvatskih šuma organizirala privatne proslave svojih rođendana i rođendana članova svoje obitelji kao i druge privatne domjenke, a troškove je po njenom nalogu platila Županija čime je prvookrivljenici pribavljena nepripadna imovinska korist od najmanje 48.000 kuna.

Nadalje, iz kaznene prijave i priloga proizlazi osnovana sumnja da je sisačka županica od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u navedenom objektu održavala prije skupštine pripremne sastanke sa dijelom članova županijske skupštine, time da je troškove hrane i pića, po nalogu prvookrivljenice, plaćala Županija iako za to nije bilo osnova čime je Županija oštećena za najmanje 134.000 kuna. Zbog sumnje da je počinila ova kaznena djela USKOK protiv županice Marine Lovrić Merzel nije zatražio određivanje priotvora, jer su u predistražnim radnjama ispitani svi svjedoci i izuzeti su svi traženi dokumenti. U odnosu na druge moguće nezakonitosti u Sisačko-moslavačkoj županiji, poput afere Ceste Sisak, ili afere hitna medicinska pomoć, izvidi se nastavljaju, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:21