NESLAGANJE SA ŠEFOM

SLOKOVIĆ 'Postupak protiv Sanadera je inicirala Jadranka Kosor jer se osjetila ugroženom'; KOSOR: 'To je tragikomedija'

 Boris Kovačev/CROPIX

Odvjetnica Ive Sanadera Jadranka Sloković u emisiji HRT-a Otvoreno o puštanju njezinog klijenta na slobodu kazala je da još nisu dobili odluku s obrazloženjem razloga ukidanja presude, no zna se da je ona ukinuta zbog bitnih povreda kaznenog postupka i teških povreda prava na pravično suđenje.

Sloković tvrdi da je cijeli proces posljedica političkog neslaganja Ive Sanadera i Jadranke Kosor koju je optužila da je inicirala postupak protiv bivšeg šefa, piše HRT.

Sloković tvrdi da je cijeli postupak protiv Sanadera započeo isključivo zbog političkog neslaganja i borbe između Sanadera i Jadranke Kosor kao njegove nasljednice 'koja se u jednom trenutku osjetila ugroženom od mogućnosti njegovog vraćanja na političku scenu i inicirala ovaj postupak'.

Kosor je, prema dokumentu Ravnateljstva policije 'akcija Juda' imala kontakte sa svjedocima te ih slala tadašnjem državnom odvjetniku Mladenu Bajiću - što je opasna sprega medija, DORH-a i najviše izvršne vlasti, rekla je Sloković. Odvjetnica misli da se kroz medije i rad DORH-a sustavno tijekom pet godina pokušavala gurati teza o korumpiranosti sustava i Sanadera. Kazneni postupak se sveo na naklapanja nekoliko ljudi, bez materijalnih dokaza, istaknula je Sloković.

U emisiju se uključila i bivša premijerka Jadranka Kosor te tu tezu proglasila bezobrazlukom, tragikomedijom i tezom na staklenim nogama. Kosor je rekla da nije usmjeravala svjedoke, što dokazuje i to da su neki od njih bili u unutarstranačkoj borbi protiv nje, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:26