RADIMIR ČAČIĆ

'Sljedeću Vladu formirat će Karamarko'

 Darko Tomaš/CROPIX

Predsjednik Narodne stranke - reformista Radimir Čačić, gostujući u Nedjeljom u dva rekao je kako se još nije umorio od politike , piše HRT.

- Nisam tu zbog drugih, nego zbog sebe samog. Nemam snage oduprijeti se želji da sudjelujem u društvenim i političkim zbivanjima - odgovorio je na pitanje zašto je još u politici.

Komentirao je i jučerašnje događaje na Savskoj. Prema njegovu mišljenju, branitelji zaslužuju svako poštovanje i njihovo je dostojanstvo nešto o čemu treba voditi računa. Međutim, vjeruje da netko iza njih stoji i diskreditira ukupnu braniteljsku populaciju. Sama činjenica da imamo prosvjed i kontraprosvjed govori da smo demokratsko društvo. Smatra da bi se predsjednik HDZ-a trebao angažirati kako bi se prosvjed branitelja prekinuo.

Bivšeg predsjednika Ivu Josipovića Čačić smatra vrijednim doprinosom na političkoj sceni na prostoru lijevog centra.

- Vrlo je obrazovan, ugledan i odmjeren - komentirao je Čačić.

Upitan o komunikaciji između premijera Zorana Milanovića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kazao je da s obzirom da poznaje premijera Milanovića, vjeruje da će predsjednica biti ta koja će popustiti.

Tematsku sjednicu Vlade za koju se predsjednica zalaže smatra dobrodošlom.

- Ta bi sjednica dala barem neki dašak optimizma, a za duh nacije, za građane je to jako važno. Velikih pomaka neće biti jer smo u izbornoj godini, ali je pozitivno ozračje jako bitno. Bitno je i otvoriti važna pitanja makar ona i ne bila ostvarena do kraja mandata - istaknuo je Čačić koji je usput rekao da je jako loša Vlada u kojoj ima spremnih opstruirati mnoge važne investicijske projekte radi prikupljanja vlastitih jeftinih političkih bodova - kao što je to Vlada Zorana Milanovića.

Čačić je rekao i kako vjeruje da će mandat za sastavljanje Vlade nakon sljedećih izbora dobiti Tomislav Karamarko.

- Nisam siguran da će imati apsolutnu većinu u Saboru, ali većinu svakako - istaknuo je Čačić, piše HRT .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:18