ZA UGODNIJI RAD

Skupi, dizajnerski namještaj dovezli u renovirani Ustavni sud: Za vitrinu dali 73.425 kuna!

Ustavni suci odustali su od narudžbe namještaja za 5 milijuna kuna, ali su zadržali neke skupe komade
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Renoviranje palače Ustavnog suda na Gornjem gradu privodi se kraju, a u obnovljene urede ustavnih sudaca unosi se luksuzni dizajnerski namještaj o kojem se pisalo prije pola godine.

Tada je javnost ostala šokirana ciframa koje se sud odlučio izdvojiti. U obzir je dolazio samo talijanski namještaj s potpisom i to od ebanovine, pa je tako samo za okrugli stol s tri noge sud bio spreman izdvojiti 35.620 kuna, za fotelju 10.807 kuna, a za vitrinu 73.425 kuna.

60 milijuna za zgradu

Planirali su potrošiti pet milijuna kuna iz proračuna samo za namještaj, dok je preuređenje cijele zgrade na Markovu trgu stajalo oko 60 milijuna kuna. Kada su obznanjeni ovi podaci o skupom namještaju, javila se predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec.

Navodno su odustali od megalomanskih narudžbi i zadržali samo skupe komade za glavne prostorije suda, važne za predstavljanja i sastanke. Pravdali su se kako od jeftinijih prozivođača namještaja, uključujući i hrvatske, koje su potpuno ignorirali, nisu pronašli ono što traže.

Specifične dimenzije

A to su vrlo specifične dimenzije stola od primjerice 158 centimetra, a ne uobičajenih 160 centimetra i visine 33 centimetra.

Domaći proizvođači su se pobunili što na takvom natječaju uopće nisu ni imali šansu za posao. Ustavni sud uskoro će otvoriti svoja vrata i pokazati svoje skupe stolove i fotelje. S. M.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:49