JEDAN SAT 256 KUNA

SKANDAL U JAVNOJ UPRAVI Direktoru državne tvrtke platili su 160 tisuća kuna da nauči engleski!

OiV: Zdenko Luburić je prema menadžerskom ugovoru imao pravo učiti jezik na teret tvrtke

Zdenko Luburić, bivši član Uprave Odašiljača i veza, tvrtke u vlasništvu države, u protekle četiri godine na učenje engleskog jezika potrošio je 160.996 kuna, a sav trošak podmirila je ta državna tvrtka.

Na individualno učenje engleskog jezika krenuo je početkom 2008. godine, a nastavu je pohađao u školi stranih jezika Lingua grupa, gdje je jedan sat Luburićeva učenja poslovnog engleskog jezika OiV stajao 256 kuna.

Smijenjen iz Uprave

Prema našim informacijama, godišnje je imao oko 140 sati individualne nastave, a troškovi svladavanja engleskog jezika iznosili su oko 36.000 kuna. Zašto je učio engleski jezik, kako je moguće da član uprave državne tvrtke ne zna taj strani jezik i zašto mu je učenje plaćala državna tvrtka, a ne on sam budući da je imao plaću od 17.000 kuna, pitanja su koja smo postavili Luburiću, koji je početkom travnja smijenjen s mjesta člana Uprave te je sada samo djelatnik OiV-a.

- Ni u prijašnjem mandatu kao član Uprave nisam imao ovlasti komuniciranja s medijima, a kamoli danas kao djelatnik OiV-a - kratak je bio Luburić. Stoga smo ista pitanja postavili sadašnjoj Upravi. Nevenka Artić Banovec iz Službe za informiranje odgovorila nam je kako točno da je OiV platio 160.996 kuna za Luburićevo učenje poslovnog engleskog jezika te da je na to imao pravo zahvaljujući svom menadžerskom ugovoru.

Brže do znanja

“Po ugovoru je imao pravo na učenje engleskog jezika na teret tvrtke. Učenje engleskog jezika na individualnoj nastavi omogućuje brže svladavanje i učenje jezika, pa je to bio razlog što je pohađao takvu nastavu”, stoji u odgovoru koji nam je poslala Artić Banovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:57