RADNICI AUTOTROLEJA

SKANDAL Deset vozača javnog prijevoza pred otkazom, imali su lažne svjedodžbe

 www.autotrolej.hr

RIJEKA - Komunalno društvo Autotrolej koje obavlja djelatnost javnog gradskog prijevoza u Rijeci i okolnim općinama u samo nekoliko dana ostalo je čak bez deset svojih vozača , javlja Novi list.

Trenutno su suspendirani, a za nekoliko dana nakon procedure koja je predviđena, ostat će i bez radnog mjesta, odnosno otkazat će im se ugovor o radu, potvrdio je direktor KD Autotroleja Željko Smojver.

Razlog za otkaze vozačima odnosi se na rezultate interne kontrole prilikom koje je utvrđeno da su ti vozači zaposleni temeljem falsificiranih svjedodžbi.

U Autotroleju se već dulje vrijeme kod novog zapošljavanja provodi kontrola svjedodžbi, a s vremenom je Uprava donijela odluku kako se osim kontrole svjedodžbi kod novih zapošljavanja treba obaviti i kontrola postojećih svjedodžbi. Pri kontroli svjedodžbi fakultetskih diploma nije se pokazala nikakva nepravilnost, no pri kontroli svjedodžbi zaposlenika sa srednjom stručnom spremom, njih oko 300 koji imaju prosječnu plaću oko 6.000 kuna, zasad je utvrđeno da svjedodžba deset vozača nije vjerodostojna. Pretpostavlja se da je do falsificiranja svjedodžbi uglavnom dolazilo kod prekvalifikacija radnika koji su htjeli postati vozači, bez obzira na njihova izvorna zanimanja, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:53