SVI PERU RUKE OD LAŽNE OPTUŽBE DA JE STAN PREDSJEDNIKA JOSIPOVIĆA OTET ŽIDOVIMA

Šišljagić: Ne znam odakle to Češeku, neka se istraži. Čičak: U životu nisam vidio Češeka

Dok Češek više ne želi govoriti o stanu Ive Josipovića, njegovi kolege tvrde da je on na televiziji vidio Čička kako tvrdi da je stan vlasništvo židovske obitelji
 Dragan Matic / CROPIX

ZAGREB - Odakle je došla lažna optužba da predsjednik Ivo Josipović živi u stanu koji je u Drugom svjetskom ratu otet Židovima ?

Nakon što se ispostavilo da optužba nije istinita, svi peru ruke od toga da su upravo oni bili izvor tih dezinfomacija. HDSSB-ov zastupnik Igor Češek koji je takvu tešku optužbu na račun šefa države prvi iznio isti je dan otkrio da ju je dobio od HHO-a, što je njihov predsjednik Ivan Zvonimir Čičak jučer najodlučnije demantirao.

Začuđeni Čičak

- Nikada nikoga iz HDSSB-a, pa tako ni zastupnika Češeka, nisam vidio ni s njima razgovarao.

Osim toga, stanom predsjednika Josipovića nismo se bavili ni HHO ni ja. Od nas stoga sigurno nisu dobili takve informacije - odgovorio je Čičak.

Zastupnik HDSSB-a koji je u srijedu pred cijelom javnošću u Saboru prozvao predsjednika države da živi u stanu otetom Židovima o svemu jučer nije želio reći ni riječ.

- Sve što sam o tome imao reći, rekao sam - odgovorio nam je Češek kad smo ga zamolili da nam detaljnije objasni tko mu je u HHO-u i kada dao podatke o Josipovićevu stanu. - Nemam reći ništa više od onoga što sam već rekao, a to je da sam informaciju dobio u HHO-u - kratko je uzvratio Češek. No, od nekih njegovih stranačkih kolega doznali smo da je Češek te informacije navodno čuo u nekoj televizijskoj emisiji u kojoj je gostovao predsjednik HHO-a Čičak.

‘Moj stav je poznat’

- Čičak je, govoreći o povratu imovine Židovima, tada izjavio da i naš predsjednik živi u stanu koji je oduzet Židovima - rekao nam je jučer jedan Češekov stranački kolega.

Ivan Zvonimir Čičak, međutim, i to demantira.

- Sigurno nikada nigdje nisam govorio o Josipovićevu stanu jer se time uopće nisam bavio - rekao je Čičak.

Naglasio je i to kako je poznat njegov stav da svu oduzetu imovinu treba vratiti, i to ne samo Židovima, već svima kojima je oduzeta.

- Mislim da bi trebalo ispitati u čijim stanovima žive svi naši viđeniji građani. Recimo, Tuđmanova obitelj živi u kući koja je pripadala židovskoj obitelji - ustvrdio je Čičak.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić također se ogradio, ne želeći komentirati Čičkovu izjavu da nikad ni s kim, pa ni sa saborskim zastupnikom HDSSB-a Igorom Češekom, nije razgovarao o stanu Ive Josipovića, kao ni spekulacije da je Češek u Saboru lagao.

Šišljagić suzdržan

- U ovom trenutku ne mogu to komentirati, ali ako je to pitanje pokrenuto u javnosti, onda treba ispitati sve okolnosti toga slučaja. Nisam razgovarao s kolegom Češekom o tome gdje je i od koga dobio informaciju - rekao je Šišljagić.

Šefa HHO-a prokomentirao je i izjavu predsjednika HDSSB-a koji je rekao kako bi trebalo istražiti tko je što rekao o Josipovićevu stanu .

- Pa neka istraže - odgovorio je predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 22:33