DVOSTRUKO VIŠE OD PROŠLIH IZBORA

Šišljagić (HDSSB): Očekujemo od izvršne vlasti projekte i investicije za Slavoniju i Baranju

"Ovo je dokaz koliko smo bili u pravu kada smo prije šest godina digli glas protiv zapostavljenja i siromašenja Slavonije i Baranje," poručio je Glavaš nakon objave izlaznih anketa
Osijek, 041211.Parlamentarni izbori 2011.Gradska kavana.Pracenje izbornih rezultata u izbornom stozeru HDSSB-a.Na slici: Slavlje u stozru HDSSB-a, Vladimir Sisljagic predsjednik HDSSB-a, Ivan Drmic i pjevac Stjepan Jersek Stef.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / CROPIX

OSIJEK - Dvostruko više mandata u odnosu na protekli saziv Sabora prema prvim neslužbenim rezultatima osvaja HDSSB. Čak šest zastupnika imat će Glavaševa stranka u novom sazivu Hrvatskog sabora, ako do konačne obrade podataka ne dođe do nekih promjena. No, unatoč sjajnom rezultatu predsjednik stranke Vladimir Šišljagić nije podlegao euforiji, niti po objavi izlaznih anketa, niti prvih neslužbenih rezultata.

Veliki specijal Jutarnjeg IZBORNI STOŽER 2011 >> sve o izborima pratite OVDJE

- Može još doći do korekcija. Sve ovo za sada je jedna velika anketa, ali ipak treba pričekati konačne rezultate, jer još nije sve gotovo niti riješeno - rekao je Šišljagić.

- To je dobar rezultat, koji je bio i naš cilj. To je rezultat naše politike u proteklom razdoblju, koja je bila verodostojna. Zastupali smo interese Slavonije i Baranje, ali i hrvatske nacionalne interese. Vjerujem da smo opravdali povjerenje birača, a sa ovih šest zastupnika uz nastavak realizacije naših programa idemo i na zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa. Prioritet je ipak gospodarstvo, otvaranje novih radnih mjesta i zaustavljanje negativnog trenda u ekonomiji i gospodarstvu - istaknuo je Šišljagić, ponovivši opet da ih potencijalne koalicije ne zanimaju, iako to pobjednicima izbora iz Kukuriku koalicije možda neće ni trebati.

- U koalicije ne idemo, ali očekujemo od izvršne vlasti i većine u parlamentu da prihvaća naše kontruktivne prijedloge, projekte i investicije za Slavoniju i Baranju - dodao je Šišljagić, koji smatra da za Hrvatsku ne bi bilo dobro ako bi pobjednik izbora imao apsolutnu većinu u Saboru, iako nije riječ o samo jednoj, već četiri stranke.

- Nikada nije dobro da netko ima apsolutnu većinu, pa da sve zakone i odluke može donositi bez onog pozitivnog korektiva. No, ja se nadam da će biti razuma i kod većine u parlamentu i u izvršnoj vlasti da se podvuče crta i da se radi na dobrobit cijele Hrvatske. Spremni smo na suradnju i korektan odnos - zaključio je Šišljagić, dodavši na kraju da je među prvim čestitarima HDSSB-u bio Branimir Glavaš, koji je svoju čestitku nekome izdiktirao telefonskim putem iz Mostara, gdje služi zatvorsku kaznu za ratni zločin.

„Ovo je dokaz koliko smo bili u pravu kada smo prije šest godina digli glas protiv zapostavljenja i siromašenja Slavonije i Baranje,“ poručio je Glavaš nakon objave izlaznih anketa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:13