ČEKAJU ANGAŽMAN VLADE

Sisak Vladi ne vjeruje: U mjesec dana otkako su dobili obećanja Čačića i Milanovića o oporavku, Siščani dobili samo 150 novih otkaza

 Mate Piškor / Cropix

SISAK - Od silnih obećanja koje su posljednjeg dana prošle godine, 31. prosinca, u Sisku izrekli premijer Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić , Sisak još nije osjetio da je ispunjen i najmanji dio.

Otkako su premijer i prvi dopredsjednik rekli kako će naći načina da pokrenu Željezaru, odnosno da će osigurati da 27 tvrtki iz Južne industrijske zone ne propadne zbog gašenja CMC-a, te da neće dopustiti gašenje Herbosa, promijenilo se samo to da je od danas 87 radnika Herbosa na burzi, da je 20 radnika Kisikane dobilo otkaz, a još 20 zaposlenika te tvrtke je na čekanju, a otkaza ima još.

- Umjesto novih radnih mjesta ili bar naznaka novog zapošljavanja, imamo 150 novih okaza - rekao je ovo u srijedu u Sisku predsjednik Gradskog vijeća Siska Veljko Novak. Nastavio je kako 27 tvrtki iz Južne industrijske zone, koje enegergetski i infrastrukturno ovise o CMC-u i danas radi ne zbog angažmana Vlade, nego samo zahvaljujući dobroj volji Uprave CMC-a, koja nije zatvorila dovod vode, struje, plina, telefona iz svojeg kruga do tvrtki u svojem okruženju.

- Mi smo u Sisku nakon posjete Milaniovića i Čačića imali jedan sastanak s Čačičevim pomoćnikom i županicom, puno je toga obećano, a ostvareno za sada ništa, ili mi ne znamo da oni nešto rade glede opskrbe strujom, plinom, toplinskom energijom. Ako rade bez znanja i upletanja Siska, a rekli su da se tako više neće ponašati, onda opet krše obećanja - precizirao je Novak. Dodao je kako je 75 posto gospodarstva u Sisku u vlasništvu države, te da će se zbog toga na primjeru Siska moći najbolje vidjeti kakve će poteze u gospopodarstvu i kakvu će razvojnu politiku voditi Vlada.

- Nadam se da će Vlada zaustaviti propadanje gospodarstva Siska i pokazati da ima razvojnu strategiju i da je odgovoran vlasnik, te da neće više davati obećanja koja ne namjerava ili ne može ispuniti - nije više predizborna kampanja, rekao je Novak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 17:24