VLADO KOŠIĆ

SISAČKI BISKUP NAKON NAPADA NA PETROVA I MILANOVIĆA 'Nisam se nadao da će moj status biti u dnevnicima, zatvaram svoj Facebook profil!'

 Miroslav Kis / CROPIX / Miroslav Kis / CROPIX

Jedno od osnovnih i najjasnijih pravila Facebooka, s kojim je velika većina korisnika upoznata, glasi da ako su vam postavke privatnosti podešene na 'javno', ono što objavite na svojem profilu - mogu vidjeti baš svi.

Čini se da sisački biskup Vlado Košić s time ipak nije bio upoznat jer se nemalo iznenadio što su njegova razmišljanja o trenutnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj, koja je objavio javno na svojem profilu, završila u medijima.

Kao što smo ranije prenijeli, biskup je, između ostalog, čelnika Mosta Božu Petrova nazvao izdajicom koji je Most odveo u ralje komunista.

U ponedjeljak navečer biskup se iznova oglasio na popularnoj društvenoj mreži, ali ovoga puta kako bi najavio gašnje profila jer, kako kaže, želi da se njegove riječi – iako objavljene javno – dalje prenose.

Evo njegove izjave u cijelosti:

Htio bih reći još ovo: nisam se nadao da će moja razmišljanja doći na glavne dnevnike danas u hrvatskim nacionalnim televizijama. Naim, mislio sam da je fb komunikacija koja nije medijska, dapače da oni koji preuzimaju pojedina osobna razmišljanja na fb bez odobrenja njihovih vlasnika zapravo kršenje privatnosti. A mene nitko nije pitao dopuštam li da se to upotrijebi. Imao sam popodne dva poziva iz dviju televizija i nisam pristao ništa reći, dapače, odgovorio sam: to ne želim da bude u medijima, ja sam to napisao kao vlastito razmišljanje na svom osobnom fb-statusu.

Budući da me mnogi čitatelji, koje ja niti ne poznajem niti imam što reći na njihova mišljenja koja poštujem, premda se ne moram s njima slagati, veoma ružno vrijeđali danas svojim porukama i objavama na fb, odlučio sam zatvoriti svoj fb. Stoga pozdravljam sve svoje prijatelje i mislim da je prijateljstvo nešto više od ovog načina komunikacije, jer ako podijeliš nešto s prijateljima, to ne bi trebali čitati neprijatelji. Ja žalim ako sam koga nehotice povrijedio, to nisam nikada želio. Samo sam iznosio svoje stavove, na koje mislim imam pravo.

U kritici pojedinih javnih djelatnika vodila me misao moga profesora i mentora Ivana Goluba koji je jednom rekao: JAVNI POSAO JAVNA KRITIKA. Naime, tko se prihvati javnih poslova mora biti spreman ne samo na pohvale nego i na kritike. Te kritike ne moraju biti zlonamjerne, pa i kada su oštre i nedvosmislene. A kada se radi o dobru naroda, svi smo mislim dužni pridonijeti onomu što je za njegovo dobro. To mi nitko ne može zabraniti niti me zbog toga smije vrijeđati.

Želim svima svako dobro, a i prijateljima i neprijateljima: BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I SRETNA NOVA 2016. GODINA!





Htio bih reći još ovo: nisam se nadao da će moja razmišljanja doći na glavne dnevnike danas u hrvatskim nacionalnim...

Posted by Vlado Košić on 21. prosinca 2015




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 13:30