NEMA DOGOVORA

SINDIKATI OPET OTIŠLI S PREGOVORA O IZMJENAMA ZOR-a Sever optužuje: 'Mrsić je izigrao dogovor'

 Goran Mehkek / CROPIX; Tomislav KriDamir Krajac / CROPIX; sto / CROPIX;

Nezadovoljni što je Ministarstvo rada u zadnjoj verziji Zakona o radu vratilo prijedlog o fleksibilnom radnom tjednu do 56 sati tjedno, odnosno do 60 sati ako je tako definirano kolektivnim ugovorom, sindikati su danas napustili pregovore. Na svojim tijelima sutra će donijeti odluke o svojim sindikalnim akcijama.

- Ovaj prijedlog je vraćanje na početak i omogućava da se sadašnji radni tjedan poveća i do 16 sati što je potpuno neprihvatljivo. Kada smo prvi put prekinuli pregovore ministar nas je vratio za stol dogovorom da će radni tjedan trajati najviše do 48 sati tjedno i sada je taj dogovor izigrao - pojašnjava Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Ministar rada Mirando Mrsić ipak se nada da će sa sindikatima i poslodavcima ponovo sjesti za stol i pokušati usuglasiti konačni prijedlog Zakona o radu koji bi idući četvrtak trebao biti na sjednici Vlade.

- Sindikati su nastupili ultimativno da odustanemo od tog prijedloga ili nema razgovora. Pokušat ćemo ponovo sjesti za stol i vidjeti jesu li mogući pregovori - najavljuje ministar rada Mirando Mrsić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:14