JASNA PORUKA

SINDIKALIST MIJAT STANIĆ 'Ako Vlada i odustane od monetizacije autocesta, mi nećemo od referenduma'

Karlovac, 141014.Koordinator inicijative Ne damo nase autoceste Mijat Stanic posjetio je Karlovac i odrzao konferenciju za medije.Na fotografiji: Mijat Stanic.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Ovaj referendum nije protiv ove odluke i ove Vlade, ovaj referendum je protiv davanja izgrađenih autocesta pod koncesiju i vrijedit će za sve buduće vlade i zbog toga ne odustajemo, bez obzira i ako Vlada već danas odustane od monetizacije autocesta. Nama je i dalje cilj održavanje referenduma i na njemu ćemo inzistirati, potpisi će se prikupljati do ponoći 25. listopada. Ako i ranije prikupimo dovoljan broj, pa makar ih imali i dva milijuna nastavljamo do isteka roka, jer svaki potpis zlata vrijedi - rekao je to u Karlovcu koordinator inicijative "Ne damo naše autoceste" Mijat Stanić.

VLADA ODUSTAJE OD MONETIZACIJE AUTOCESTA? 'Pritisak javnosti je ogroman, to ne možemo izdržati'

Robert Fajt / CROPIX
Karlovac, 141014.Koordinator inicijative Ne damo nase autoceste Mijat Stanic posjetio je Karlovac i odrzao konferenciju za medije.Na fotografiji: Potpisivanje za referendum.Foto: Robert Fajt / CROPIX

BRANKO GRČIĆ 'Projekt monetizacije autocesta mora ići dalje'

Naglasio je da se inicijativa protivi davanju autocesta u koncesiju u privatne ruke jer će u interes koncesionara biti samo zarada, "a autoceste su i razvojni projekti, i one koje nisu isplative, poput Slavonike, važne su jer povezuju neka mjesta".

MRAK TARITAŠ 'Oko monetizacije će se dogovoriti SDP i HNS. Nitko autoceste neće ukrasti!'

- Želimo da cijene cestarina i dalje budu u rukama RH, a krediti se mogu vraćati ili reprogramiranjem ili prodajom obveznica ili kombinacijom i jednog i drugog. Iz cestarine se krediti i dalje mogu plaćati, samo po drugim modelima, a cestarina mora biti takva da promet ne preseli na lokalne ceste - naglasio je Stanić.

MINISTAR DONČIĆ 'Odustat ćemo od monetizacije samo u slučaju nezadovoljavajućih ponuda'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 00:22