BITKA ZA GRAD

SHOW U SISKU Pintarić protukandidatkinji koja nije došla na sučeljavanje izrecitirao pjesmicu: 'Ikebano, ikebano, noćas sam te sanjo'

 Snimio: Mate Piškor

SISAK - Performans umjesto sučeljavanja priredili su gradonačelnik Siska Dinko Pintarić (HDZ) i njegova protukandidatkinja Kristina Ikič Baniček iz SDP-a.

Pintarić je u petak u 18 sati, u velikoj dvorani Doma kulture u Sisku 15 minuta čekao da se Kristina Ikić Banićek pojavi na sučeljavanju kojeg je on organizirao i na koje ju je pozvao javno, preko medija, u ponedjeljak 20. svibnja.

Iako je znao da Kristina Ikić Baniček neće doći, Pintarić je četvrt sata nije sjedio na pozornici, dok su stolci za njegovu protukandidatkinju i moderatora ostali prazni. Na kraju je Pintarić, posebno za Kristinu Ikić Baniček izrecitirao jednu, kako je nazvao, haiku pjesmu: "Ikebano, ikebano, noćas sam te sanjo. Meni došla nisi, Sisak plače, di si, di si".

Performans u dvorani, u prisutnosti pedesetak građana završio je pjesmom Kemala Montena “Nije htjela”. Pet minuta prije 18 sati pred Dom kulture došla je Kristina Ikić Baniček, u pratnji svoja dva zamjenika Marka Kričke i Vlade Andučića i rekla da neće ići na sučeljavanje koje to nije nego je ovdje riječ o stranačkom skupu kojeg je organizirao Pintarić.

Rekla je da Pintarić bježi od sučeljavanja, da je ovo alibi poziv, jer je izbjegao već dva sučeljavanja s njom, pa i ona na HTV-u.

- Nadam se da će se prestati skrivati iza leđa svojeg koalicijskog partnera Veljka Novaka iz HSP-a, da će moći snage doći bar na sučeljavanje u utorak, u Radio-Sisak. Dođi Dinko, dođi, nemoj se bojati!” završila je svoje obraćanje novinarima Kristina Ikić Baniček u petak predvečer.

Inače u kampanji prije prvog izbornog kruga Pintarić je pozvao Kristinu Ikić Baniček na javno sučeljavanje. Do toga nije došlo, uz obrazloženje Kristine Ikić Baniček da Pintarić nije došao na sučeljavanje koje su organizirali Platforma 112 i Projekt građanskih prava Sisak, na kojem je bilo troje kandidata za gradonačelnika Siska, ali ne i Pintarić. Potom je Pintarić odbio doći na sučeljavanje na HTV-u zbog, kako je obrazložio, neprimjerenog termina emitiranja. Sada na sučeljavanje nije došla Kristina Ikić Baniček. Tako najvjerojatije do javnog sučeljavanja kandidata za gradonačelnika Siska neće ni doći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:28