SRPSKOM PREDSJEDNIKU

Severina: Hvala Tadiću, dat ću ti sve što voliš

Srpski predsjednik priznao je da uživa u Severininim pjesmama. Na top-listama naših političara je nema
 Biljana Gaurina/CROPIX

ZAGREB - Severina i politika postale su neodvojivi pojmovi. I kad se naša popularna pjevačica odluči odmaknuti od upletanja u politiku, politika se ‘uplete’ u njezin život, barem kad je u pitanju srpski predsjednik Boris Tadić koji je uoči svoga prvog posjeta Vukovaru za Jutarnji list otkrio da se svako jutro budi uz Severinu.

Naravno, samo uz njezin glas jer mu je Seve, priznao je, iako je nikad nije upoznao, jedna od omiljenijih hrvatskih glazbenika čije pjesme ima u svom iPodu.

Što mu poručuje?

Tadićeva ljubav prema Severini u srpskim novinama gurnula je potpuno u drugi plan njegovo izražavanje žaljenja zbog srpskih zločina u Vukovaru. Srpske novine prepune su fotografija Tadića i Severine. Tabloidi se natječu tko će rječitije opisati ljubav srpskoga predsjednika i hrvatske pjevačice. Najdalje je ipak otišao Kurir koji je preko cijele naslovnice objavio: “Severina poručuje Borisu: Daću ti ono što voliš”!

Severina je pak oduševljena interesom koji je srpski predsjednik pokazao za njezinu glazbu pa ga je odlučila nagraditi i svojim DVD-om s koncerta u beogradskoj Areni koji će mu uskoro poslati.

- Baš lijepo, drago mi je. Rekli su mi da voli pjesmu ‘Šta me sad pitaš šta mi je’, koju sam sama napisala. Poklonit ću mu svoj DVD s koncerta u beogradskoj Areni koji će se zvati ‘Tridesete uživo’ - prokomentirala je Severina.

Od Račana do Tadića

Severinin političko-glazbeni potencijal prepoznao je i pokojni Ivica Račan te ju je 2003. angažirao u SDP-ovoj kampanji, kao i njezin rođak Ranko Ostojić na izborima za splitskoga gradonačelnika. Oba puta Severina je jedina bila na dobitku. Bila je i zaštitno lice sindikalaca kada su se skupljali potpisi za referendum, a nerijetko bi na svojim koncertima napravila i poneki politički igrokaz upućen Jadranki Kosor.

Kad je riječ o glazbenom afinitetu domaćih političara, većina ih se svojedobno izjasnila da u privatnosti svojih domova ili u vožnji automobilom sluša klasiku ili legende rocka, poput Beatlesa i Rolling Stonesa. Od domaćih izvođača mahom vole uglavnom Gibonnija, Olivera Dragojevića te Hladno pivo i TBF. Premijerki Kosor Gibonni i Oliver također su omiljeni izvođači, no posebno uživa uz glazbu Dire Straitsa te legendarnog hard rock benda Metallice. No, nitko od upitanih nije spomenuo Severininu glazbu.

Tadić: Severina to ne zna, ali budim se uz njene pjesme

Srpski predsjednik Boris Tadić je u nedjelju u intervjuu za Jutarnji List, njegov prvi veliki intervju koji je dao hrvatskim medijima, istaknuo kako na svom Ipodu često, između ostalog sluša i hrvatsku glazbu. Spoemnuo je kako mu je omiljena pjevačica upravo Severina.

- Severina to možda i ne zna, ali ja se budim s njom. Volim slušati Severinu, ima nekoliko sjajnih pjesama. Nisam je nikada sreo, ali sam upoznao njenu sestru koja živi u Beogradu -rekao je Tadić u intervjuu, a ta je izjava u srpskim novinama digla prašinu.

Srpski tabloidi prenijeli su i Severininu izjavu kako joj je zbog toga drago te kako će mu pokloniti DVD snimku njenog nastupa uživo iz beogradske Arene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:32