DAO OSTAVKU

ŠEST CRNOJINIH DANA U VLADI Nagomilao više afera od konkretnih odluka, evo kako je izgledao najkraći mandat jednog hrvatskog ministra

Zagreb, 220116.Trg svetog Marka.Druga sjednica 8. saziva Hrvatskog sabora na kojoj ce mandatar Vlade Tihomir Oreskovic predstaviti program svoje Vlade, te njegove clanove.Na fotografiji: Mijo Crnoja.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Šest dana proveo je Mijo Crnoja na dužnosti ministra branitelja, i njegov mandat je najkraći mandat jednog ministra u samostalnoj Hrvatskoj. U samo tri dana otkada je preuzeo Ministarstvo Crnoja je uspio donijeti manje odluka nego što se pojavilo afera koje su se povezivale uz njegovo ime.

Nije baš bio potpuno besposlen - najavio je Registar izdajnika, priredio je skandalozan dernek za primopredaju, doveo biskupa da blagoslovi njegov ured na čiji je zid odmah stavio stakleni križ, održao je i svoj prvi kolegij, a imenovao je i dva savjetnika - Josipa Jurčevića i dr. Hermana Vukušića.

Poslao je i dva priopćenja, jedno da mu Registar izdajnika ipak nije prioritet i drugo ne baš pismeno u kojem optužbe na svoj račun naziva sramotnom harangom i najavljuje tužbe protiv novinara.

Ipak ima i jedna dobra stvar - budući da ima braniteljsku mirovinu, a i sam je dao ostavku, nema pravo na naknadu koja pripada dužnosnicima po završeku mandata, šest mjeseci pune ministarske plaće i još šest pola. Budući da nema ministra, Ministarstvo branitelja do izbora novog, vodi SDP-ova Vesna Nađ, dosadašnja zamjenica ministra koja još nije razriješena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:46